Reakcije Penave, Kolara i Milakovića na izgred u Vukovaru

Reakcije Penave, Kolara i Milakovića na izgred u Vukovaru Foto: Arhiva HRV

U utorak, prvoga lipnja, oko 7:30 sati u pekarnici u vukovarskoj četvrti Borovo naselje došlo je do fizičkog napada 30-godišnjaka srpske nacionalne manjine na 13-godišnje dijete jer je nosilo zaštitnu masku s hrvatskih obilježjem.

Prema navodima policije 30-godišnji muškarac tom je prilikom djetetu zadao dva udarca, rukom u glavu i nogom u tijelo, radi čega mu je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar ukazana liječnička pomoć iako neslužbeno od očevidaca doznajemo kako se radilo o više udaraca.   

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osvrnuo se na nemili događaj te rekao kako je takav čin neprihvatljiv.  

-Kao i uvijek, apsolutno osuđujem taj čin napada na bilo koju osobu i iz bilo kojeg razloga. Tim više što ovdje imamo slučaj da je 30-godišnjak, odrastao čovjek napao dijete, dakle maloljetnu osobu što je samo po sebi neprihvatljivo. Kad se tome još doda da je povod za ovakav čin bila maskica sa simbolima ove države onda to, naravno, dobiva jednu sasvim drugu dimenziju i konotaciju. Apsolutno očekujem od represivnog aparata, ali jednako tako i od pravosuđa da postupi promptno i prema ovakvim slučajevima odredi kaznu. Svaki građanin u ovoj državi mora imati sigurnost i država mu to mora osigurati. Ovakav je čin nedopustiv i ne smije se ponavljati. Potrebno je da državni aparat, dakle MUP RH i pravosuđe odnosno, sudstvo, kazni počinitelja tako da mu takvo nešto ne pada više na pamet – naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

Kolar: Ne podržavamo i osuđujemo ovakav čin

Novoizabrani zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Kolar naglasio je kako je ovaj događaj posljedica neodgovornih politika.

-Mi u SDSS-u svakako osuđujemo ovakav incident. To je nešto o čemu nam nije drago niti pričati, a kamoli zamisliti kako se takvo nešto dogodilo. Činjenica je da je to sve posljedica događanja koje smo imali unazad nekoliko godina i neodgovornih politika, koje su slale poruke da je nešto poput ovog incidenta ono što treba gradu Vukovaru. Kao zamjenik gradonačelnika Vukovara smatram da incidentu nije mjesto u Vukovaru i da ovdje za to nema potrebe. Upoznat sam s time da je taj dječak nosio zaštitnu masku za lice s nekim hrvatskih obilježjem no, tako nešto ne smije nikoga iziritirati. Smatram kako svatko ima pravo nositi ono za što smatra da je dobro. Apsolutno ne podržavamo i osuđujemo ovakav čin. Apeliram na sve ljude da se ovakvi incidenti prestanu događati – rekao je Kolar.

Milaković: Građani su frustrirani

Napad 30-godišnjaka na nevino 13-godišnje dijete koje je nosilo zaštitnu masku s hrvatskih obilježjem komentirao je i Srđan Milaković, bivši zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine.   

-U nekakvim okolnostima, u normalnim društvenim okolnostima, u kojim nema nikakvih tenzija i nikakvih napetosti, naravno da takve stvari ne bi trebale izazivati nikakvu napetost, ali mi svi znamo da u našem društvu nije baš tako. Incident kao incident je svakako za osudu, ali nažalost, s obzirom da smo svjedoci da je puno toga bilo u proteklom vremenu, bojim se da tome još uvijek nema kraja. Nažalost, naši građani koji ovdje žive frustrirani su, nezadovoljni pozicijama i odnosom države prema njima. Ovaj incident pokazatelj je frustracije prema državi koja nije odgovorila na previše pitanja našim građanima - zaključio je Srđan Milaković.

 

Pročitano 1775 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase