Vukovarac pješači od Iloka do Prevlake

Vukovarac pješači od Iloka do Prevlake Foto: Zvonko Maduna

Zvonko Maduna Maki, rodom Vukovarac sa samoborskom adresom, krenuo je u nedjelju iz Iloka na put dug 2.109 km, Croatian Long distance trail, najdužu trail stazu u Hrvatskoj.

Naime, tijekom tri i pol mjeseca hodanja Zvonko Maduna spojit će krajnje točke Hrvatske - najistočniju Ilok, najsjeverniju Sv. Martin na Muri, najzapadniju-Savudriju i najjužniju –Prevlaku.
Prema njegovim riječima, hodat će sam, a dnevno će prelaziti 20-ak kilometara.
-Cilj cijelog projekta je da se promovira puno toga, od ljepota Hrvatske, hodanja do važnosti boravka u prirodi i njenog čuvanja. Višemjesečno hodanje ima i humanitarni karakter jer ću hodati za djecu iz Udruge  Nova budućnost  koja zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi – rekao je Maduna dodajući kako je to vrlo dugačak put tako da će ići lagano, dan po dan tempom koji mu bude odgovarao.
Croatian Long Distance Trail je plod rada Udruge Long Distance Trail Hrvatska koja je osnovana iz želje da se po uzoru na svjetske dugoprugaške staze prva takva staza napravi i u ovom dijelu Europe.

Zvonko je i sportaš te glazbenik, a za svoju svojevrsnu himnu koja će ga pratiti cijelim putem od Iloka do Prevlake odabrao je pjesmu Prođe ovaj dan. Za tu je prigodu napravljen i video. 

Cijeli Zvonkov put moći će se pratiti i na društvenim mrežama te internetskoj stranici Svijetla strana planine koju  uređuje Željko Oreški.

Pročitano 692 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase