Sotinjani slave crkveni god

Sotinjani slave crkveni god Foto: Valerij Lozančić

Mještani prigradskog naselja Sotin danas slave crkveni god, odnosno blagdan svoje zaštitnice Blažene Djevice Marije pomoćnice kršćana.

Tim povodom počast paljenjem svijeća podno spomen obilježja stradalim žrtvama Sotina u Domovinskome ratu odali su  članovi obitelji, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom  te saborski zastupnik Nikola Mažar. Molitvu je izgovorio vlč. Marin Putilin.

-Ovdje smo kako bi se prisjetili svih poginulih i nestalih mještana Sotina u Domovinskom ratu te im odali dužnu počast. Uslijedit će sveta misa i prigodno druženje s građanima jer je važno održavati i njegovati našu tradiciju i običaje - rekao je gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnika, saborski zastupnik Marijan Pavliček dodao je kako je posljednjih sedam godina Grad Vukovar uložio jako puno sredstava u obnovu i rekonstrukciju brojnih projekata na području Sotina.
-Asfaltirali smo gotovo sve nerazvrstane ceste, sanirali i asfaltirali put prema Dunavu, postavili dva nova dječja igrališta, prošla je kanalizacija, a očekujemo i da s radom krene pročišćivač. Možemo biti ponosni na ono što smo napravili brojnim projektima koji su kvalitetu življenja u Sotinu podigli na jednu puno veću razinu - rekao je Pavliček te svim mještanima uputio čestitke povodom današnjeg dana.

Saborski zastupnik Nikola Mažar naglasio je kako im je svima u cilju da rade na poboljšanju komunalne i socijalne infrastrukture u Sotinu, dodatnim  autobusnim linijama, pješačkim prijelazima i prometnoj signalizaciji.
-Drago mi je što smo uspjeli postići da kroz Sotin više ne prolaze teretna vozila što doprinosi kvalitetnijem i sigurnijem životu – poručio je Mažar čestitajući mještanima crkveni god.

Nakon odavanja počasti uslijedila je sveta misa u  crkvi Blažene Djevice Marije pomoćnice kršćana u Sotinu.

Pročitano 492 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase