Žrtveni hod vjerom, molitvom i ljubavlju protiv zla, mržnje i zločina posvećen nestalim hrvatskim braniteljima

Žrtveni hod vjerom, molitvom i ljubavlju protiv zla, mržnje i zločina posvećen nestalim hrvatskim braniteljima Foto: Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Hrvatski branitelj Jozo Klarić Klajo u spomen na nestale hrvatske branitelje propješačio je u 16 dana put od Zagreba do Vukovara te se na Memorijalnome groblju poklonio žrtvama rata.

Branitelj Klajo, koji boluje od Parkinsonovog sindroma i ima poteškoće u hodu i govoru, 2. je svibnja krenuo na hodočašće od Zagreba do Vukovara pod nazivom Žrtveni hod vjerom, molitvom i ljubavlju protiv zla, mržnje i zločina posvećen nestalim hrvatskim braniteljima.
U realizaciji zavjeta i organizaciji hodočašća potporu su mu pružili Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te članice Saveza, udruge Vukovarske majke i Hrvatski feniks - Zagreb, kao i Marijanski zavjet za Domovinu, doznajemo do Ljiljane Alvir, predsjednice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

-Nakon što je obolio bio je u vrlo teškom emotivnom stanju, posebice stoga što je imao malu kćer od deset godina. U tom svom razmišljanju sjetio se majke Jean Michela Nicoliera i drugih majki koje su izgubile svoje sinove i došo do spoznaje da je njihov bol još veća od one koju on osjeća. Stoga je odlučio, unatoč svojoj bolesti, propješačit put od Zagreba do Vukovara i tu svoju žrtvu posvetiti nestalim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima i na taj način još jednom pokazati kako je jako važno dići do istine o nestalima – rekla je Ljiljana Alvir.

Prije polaska na hodočašće Jozo Klarić se susreo s majkom Jean Michel Nicoliera Lyliane Fournier i predao joj knjigu koju je posvetio Jean Michelu kao i Katom Zadro, suprugom pokojnog general bojnika Blage Zadre, a potom su ga na putu pratili hrvatski branitelji i braniteljice, izmjenjujući se po etapama (16 etapa).  Na Memorijalno groblje, kao zadnju točku svoga žrtvenoga hoda,  došao je iz Marinaca u pratnji nekoliko braniteljica i branitelja iz Vukovara, Vinkovaca, Đakova, Slavonskog Broda i Zagreba. Po dolasku na groblje zajedno su se pomolili i odali počast svim nestalim i poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, Klajo je pročitao svoju posvetu, .a pročitana je i jedna njegova pjesma.

Naime, hrvatski branitelj Jozo Klarić Klajo autor je knjige Borba za život i brojnih pjesama posvećenih hrvatskim braniteljima i stradanjima Hrvata, ljubavi, vjeri, borbi protiv zla, zločina i mržnje.

Pročitano 629 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase