Ispiši ovu stranicu

"centrikomNET" – projekt prekogranične suradnje vrijedan gotovo 66 tisuća eura

"centrikomNET" – projekt prekogranične suradnje vrijedan gotovo 66 tisuća eura Foto: Arhiv HRV-a

Vodeći partner Općina Stari Jankovci s partnerima Općinom Tovarnik, Razvojnom agencijom Žepče, Unijom poslodavaca Crne Gore i Centrom kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj održao je 22. travnja 2021. godine online kick-off konferenciju projekta „Enhancement of competitiveness of transnational business competence centers and networks – centrikomNET“ u prijevodu „Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža – centrikomNET“. Projekt je odobren u okviru drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020., a sufinanciran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Implementacija projekta započela je 1.8.2020. godine, a traje do 31.7.2022. mjeseca. Ukupan proračun iznosi 659.563,58 €, od čega EU financira 85 posto, a 15 posto sufinanciraju partneri na projektu.  Cilj je projekta jačanje organizacija za poslovnu podršku, primjenu inovativnih modela i pristupa za povećanje konkurentnosti lokalnih malih i srednjih poduzeća.

Na konferenciji su sudjelovali načelnik Općine Stari Jankovci  Dragan Sudarević,
 partnera, načelnica Općine Tovarnik Ruža Veselčić-Šijaković, direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko, predstavnik Unije poslodavaca Crne Gore  Slobodan Milatović, direktor Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj Ivan Ambroš te načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

- Općina već duži niz godina svojim aktivnostima i potporama doprinosi razvoju gospodarstva i poljoprivrede. Naime, i dalje imamo problem niske razine konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kojima će se nastojati odgovoriti zajedničkim aktivnostima kroz demonstracijske, mentorske i suradničke programe, koji će malim poduzetnicima i svima koji to žele postati, pružiti inovativan pristup poslovanju. U samom projektu uspostavit će se demonstracijsko polje kao infrastrukturna potpora za stjecanje potrebnih vještina i kompetencija na ovom području te osnovati prekogranični klaster putem kojeg će se dijeliti stručnost, znanje, poslovne mogućnosti i razvijati nove inicijative. Aktivnosti projekta tako će doprinijeti osnaživanju i razvoju gospodarstva i, u konačnici, zadovoljstvu i sigurnoj egzistenciji stanovništva ovih područja – naglasio je Sudarević.

Pročitano 578 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar