Kod 64-godišnjaka iz Gaboša pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva

Kod 64-godišnjaka iz Gaboša pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva Arhiva HRV

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili kriminalističko istraživanje provale u radni stroj koja se dogodila 1. veljače 2021. godine u Gabošu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je počinitelj 64-godišnjak iz Gaboša. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostorija 64-godišnjaka te tom prilikom pronašli i oduzeli predmete koji potječu iz kaznenog djela provale te veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva kako slijedi: 6 protupješačkih mina, 2 tromblonske mine, 8 upaljača za mine, 6 ručnih bombi, 500 grama eksloziva, elektrodetonatorska kapisla te 338 komada streljiva različitog kalibra.

Oduzete eksplozivne tvari i streljivo pohranjeni su u skladištu Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Protiv 64-godišnjaka policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kaznena djela Teška krađa i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Također, protiv osumnjičenog je dostavljen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Pročitano 480 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase