Raspušten HDZ u Nuštru, imenovan povjerenik

Općina Nuštar Općina Nuštar HRV

Prije nekoliko dana 11 od 17 članova Općinskog odbora HDZ-a Nuštar te sedam članova Izvršnog odbora temeljnog ogranka Nuštar podnijelo je neopozive ostavke na dužnosti.

O tome su pismom obavijestili županijski odbor HDZ-a i njegova predsjednika Marija Banožića.

Naveli su da su ranije upozoravali na situaciju u Općinskom odboru HDZ-a Nuštar, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Također navode da nije istina, kako je tvrdio sada već bivši predsjednik OO HDZ-a Nuštar Ivan Nedoklan, da se članovi nisu odazivali na sjednice općinskog odbora, nego su napustili sjednice jer predsjednik nije želio uvrstiti u dnevni red predložene točke, niti raspravljati o njima.

„Nitko od nas neće i ne želi istupiti iz članstva HDZ-a, ali smatramo da samovolja jednog čovjeka i njegovo vođenje općinskog odbora nije dobro za budućnost naše organizacije i zbog toga ne želimo sudjelovati u istom“, zaključili su u dopisu koji su potpisali svi članovi koji su podnijeli ostavke.

Iako se neslužbeno priča kako je do ostavki došlo zbog neslaganja oko postupka odabira kandidata na predstojećim izborima za načelnika općine, Ivan Nedoklan, koji je sada podnio ostavku na mjesto predsjednika OO HDZ-a Nuštar pa odbor ima povjerenika, to demantira. Izjavio je da novi povjerenik ima njegovo povjerenje te da očekuje da to isto učine i zadovoljni članovi HDZ-a u interesu te stranke. Dodao je da nakon unutarstranačkih izbora nije imao potporu većine članova odbora i zato je podnio ostavku.

Mario Banožić, predsjednik Županjskoga odbora HDZ-a, izjavio je da svi članovi te stranke u Nuštru podržavaju imenovanoga povjerenika i povjerenstvo.   

Pročitano 743 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase