Završna konferencija EU projekta "Sportom kroz život"

Završna konferencija EU projekta "Sportom kroz život" Sandra Grgić

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ održala je završnu konferenciju EU projekta „Sportom kroz život“. Provedba projekta u partnerstvu s Gradom Vukovarom omogućila je umrežavanja gradskih škola i vrtića te djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti osigurala besplatno sudjelovanje u sportskim sadržajima.  

O rezultatima projekta govorila je voditeljica projekta Ivona Vrebac.

- Projekt je započeo prije dvije godine odnosno 29. ožujka 2019. godine. Projektom su se razradila tri sportska programa - za naše najmlađe mala škola sporta, škola koja je namijenjena djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i program za neplivače.  Proveden je i postupak javne nabave gdje je nabavljena sportska oprema za sve sudionike projekta. Projektom je bilo namijenjeno uključiti 150 pripadnika ciljane skupina odnosno djece u riziku od siromaštva no mi trenutno imamo uključeno 169 pripadnika ciljne skupine. Kroz projekt je provedena i edukacija za dva trenera koji su provodili sportske programe, a članovi radne skupine koji su osmišljavali programe za djecu u socijalnom riziku išli su na studijsko putovanje u Šibenik gdje su posjetili razne univerzalne sportske škole i vidjeli kroz primjer dobre prakse kako oni provode sportske aktivnosti – rekla je Vrebac te dodala kako su uspjeli kroz projekt unaprijediti kvalitetu života djece u riziku od siromaštva.

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ Ivan Szabo izrazio je zadovoljstvo projektom.

- Najveća vrijednost ovog projekta je održivost odnosno veliki interes koji sudionici pokazuju za nastavak nakon provedbe projekta – rekao je Szabo.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić istaknula je kako je Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara primjer drugima u povlačenju projekata.

Javna ustanova trenutno provodi šest projekata. Čestitam svima što su u ovom kriznom vremenu pandemije koronavirusa uspjeli realizirati projekt. Preko 150 djece u riziku od socijalne isključenosti imalo je korist od ovoga projekta i vjerujem kako tu nije kraj – istaknula je Mujkić.

Vedrana Žilić, direktorica Razvojne agencije Vukovar zahvalila se Javnoj ustanovi Sportski objekti Vukovar , koji su prema njenim riječima, ulogu shvatili ozbiljno.

-Oni su pravi primjer kako bi svaka ustanova u Vukovaru trebala imati odjel za EU fondove i na taj način nadograditi postojeće usluge – rekla je Žilić.

Ukupna vrijednosti projekta je 971.283,08 kuna, od čega je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala bespovratna sredstva u iznosu od 825.590,62 kuna.

Pročitano 461 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase