U tijeku su trodnevne radionice na temu kreativnog turizma

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru u tijeku su trodnevne edukacije i radionice na temu kreativnog turizma.

Naime, provedba projekta pod nazivom Kreativni turizam Udruge turističkih vodiča grada Vukovara, koji je pripremljen i provodi se u suradnji i uz podršku Turističke zajednice grada Vukovara, se nastavlja i to kroz edukacije i radionice na temu pričanja priča, odnosno „Storytelling-a“ i oživljene povijesti, tj. „Living history“.   
-Kroz ove edukacije, radionice i nabavu kostima želimo da posjetitelji dobiju ovakvu uslugu, odnosno interpretaciju naše  iznimno bogate kulturno-povijesne baštine - rekla je direktorica turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić. Predsjednik Udruge turističkih vodiča grada Vukovara Dubravko Žuvić  dodao je kako na ovaj način žele obogatiti turističku ponudu grada Vukovara i predstaviti bogatu kulturnu baštinu.
Potporu kreativnom turizmu daje i Grad Vukovar.
-Čestitam im na projektu, vidim da su se potrudili i nadam se da ovo nije kraj, da će i dalje povlačiti sredstva i oživljavati lijepe vukovarske priče- rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Radionice vode vrsni predavači s dugogodišnjim iskustvom: Istarska razvojna turistička agencija, Visoka škola Edward Bernays i Iva Silla, turistički i interpretacijski vodič baštine.

Pročitano 488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase