U Vinkovcima održano 63. Županijsko natjecanje mladih tehničara u disciplini ”Fotografija”

U Vinkovcima održano 63. Županijsko natjecanje mladih tehničara u disciplini ”Fotografija” Foto: Novosti.hr

U Vinkovcima je održano 63. Županijsko natjecanje mladih tehničara. U disciplini ”Fotografija” pod temom „Željeznica nas povezuje” sudjelovali su učenici viših razreda osnovnih škola.

Natjecanje se sastojalo od tri dijela: pisane provjere znanja, praktičnog rada i njegovog predstavljanja. Svaki učenik imao je mogućnost snimanja do 20 fotografija, izraditi ih i odabrati od tri do šest fotografija za koje je smatrao da su najbolje te napraviti prezentaciju i objasniti koja je njihova fotografska priča.  

Najuspješnija je bila Marija Đordić, učenica 8. razreda OŠ Josipa Kozarca Vinkovci pod mentorstvom Josipa Funarića koja u svibnju ide na državno natjecanje mladih tehničara iz područja fotografije.

U Stručnom povjerenstvu bile su Mirjana Pešec, predsjednica Hrvatskog fotosaveza, Jadranka Letinić, likovna pedagoginja i Klaudija Wild, nastavnica informatike.
-Nakon svega možemo reći da smo vrlo zadovoljni pripremom svih učenica i učenika naše županije koji su došli na natjecanje. Svi su imali solidno predznanje kada je riječ o tehničkim stvarima vezanim uz snimanje i vrlo jasnu viziju fotografske priče - ističe Mirjana Pešec u ime Stručnog povjerenstva.

Sve fotografske priče mladih tehničara koji su sudjelovali na ovogodišnjem županijskom natjecanju u sljedećih desetak dana možete pogledati na izložbi na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima.

Pročitano 506 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase