Nenad Bučko: “Vukovar koji živi mora iskoristiti svoje turističke potencijale.“

Nenad Bučko: “Vukovar koji živi mora iskoristiti svoje turističke potencijale.“ Foto: HNS

Predsjednik ŽO HNS-a VSŽ Nenad Bučko i njegov tim iz koalicije Živim Vukovar iznijeli su novu točku svog programa usmjerenu na razvoj turističkih i kulturnih potencijala grada na Dunavu.

Bučko je naglasio kako poštuju prošlost i da ona ne smije i ne može biti zaboravljena, ali da se turizam ne smije zasnivati isključivo na memorijalnom turizmu jer možemo ponuditi bogat kulturni i turistički sadržaj, od Vučedola do  barokne jezgre i dvorca obitelji Eltz do mnogih drugih sadržaja. Smatra da Turistička zajednica i Grad Vukovar moraju iskoristiti sve događaje, manifestacije i sadržaje koje grad pruža i kroz kvalitetnu marketinšku kampanju, putem digitalnih sadržaja promovirati je diljem Hrvatske.

- Sve to daje nam potencijal da Vukovar pretvorimo u pravi kulturni i turistički biser istočne Hrvatske, ali da bi to učinili moramo izgraditi program koji će povezati sve javne i privatne turističke inicijative u gradu te ih podići na nacionalnu razinu. Moramo iskoristiti potencijal turističke zajednice u Vukovaru tako da lokalne kulturne manifestacije i postojeće privatne inicijative podignemo na razinu cijele Hrvatske kroz bolji marketing i oglašavanje, ali i ozbiljnu digitalnu kampanju. Turistička zajednica i Gradska uprava nisu te koje prodaju turističke sadržaje, ali moraju podržati i promovirati javne i privatne turističke sadržaje.

Želimo Vukovar koji ide naprijed. Upravo ovakav program, usmjeren na budućnost i konkretne inicijative, predstavlja našu viziju Vukovara kao grada koji živi, stvara i radi - zaključio je Bučko.

Pročitano 414 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase