U Općini Bogdanovci trenutno rade pet infrastrukturnih projekata

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Kružni tok u Bogdanovcima, parkiralište u centru Petrovaca i dječji park Zvončić, a u Svinjarevcima asfaltno igralište i spomen obilježje poginulima u Domovinskome i II svjetskome ratu, infrastrukturni su projekti koji se trenutno  realiziraju u  Općini Bogdanovci.

- U suradnji sa Županijskom upravom za ceste idemo u realizaciju kružnoga toka u Bogdanovcima. Nadam se kvalitetnoj suradnji i brzoj realizaciji toga projekta kako zbog sigurnosti prometa tako i naše djece jer su u blizini vrtić, škola, crkva, spomen-dom, ambulanta i zgrada općine. Ovo je velika stvar za naselje Bogdanovci – naglasio je načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun.

U Petrovcima se pak radi parkiralište u središtu mjesta u neposrednoj blizini ambulante i crkava, a ono se nadovezuje na već izgrađeno asfaltno igralište otvorenoga tipa gdje se djeca mogu igrati i u večernjim satima s obzirom da je osvijetljeno.

- U tijeku nam je i izgradnja dječjeg parka Zvončić u Petrovcima, u spomen na Borisa Vaseleka, dijete koje je s nepunih pet godina poginulo u Domovinskome ratu. Ovu priču realiziramo u suradnji s hrvatskim braniteljima i župnikom – istaknuo je Barun te pojasnio i infrastrukturne projekte u naselju Svinjarevci

- Pokrećemo javnu nabavu za izgradnju asfaltnoga igrališta u ovome naselju naglašavajući da su nam djeca na prvom mjestu. Želimo na ovaj način podizati društveni život u Svinjarevcima mladim obiteljima. Osim igrališta u tijeku je realizacija spomen mjesta pijeteta svim poginulim braniteljima i civilima tijekom Domovinskoga i II svjetskoga rata. Ovdje smo ostvarili suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja, a spomeničko rješenje ponudio je akademski kipar Petar Dolić za kojega se nadamo da će projekt i realizirati. Također se nadamo da će projekt biti dovršen ove godine. Radimo ga za naše mlade i buduće naraštaje kako bi znali što se ovdje dogodilo i da se nije zaboravilo – rekao je Barun.


Proračun općine Bogdanovci iznosi oko 11 milijuna kuna godišnje od čega se sedam milijuna odnosi na prohode, a ostatak na sredstva iz EU fondova.

Pročitano 761 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase