Gradonačelnik Penava obišao novoosnovanu tvrtku Walter König

Gradonačelnik Penava obišao novoosnovanu tvrtku Walter König Sandra Grgić

Gradonačelnik Grada Vukovara sa svojim suradnicima posjetio je novoosnovanu tvrtku Walter König koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova.

Tvrtka je osnovana krajem 2020. godine i trenutno zapošljava 13 radnika. Do kraja travnja očekuju zapošljavati 25 radnika te do kraja ove godine 50. Izrađuju primarno metalne konstrukcije za oblaganje strojeva no u planu im je širenje i na druge proizvode.

Njemački investitor Dierk Mohr naglasio je kako je iznimno zadovoljan suradnjom s gradom Vukovarom.

- Odlučili smo se za Vukovar zato što je u Europskoj uniji i radna snaga je dostupna što je dobra situacija za našu tvrtku i za početak radova baš ovdje. Također, imamo jako dobar odnos i podršku od Grada Vukovara - rekao je Mohr.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako u odnosu na siječanj 2020. u Vukovaru imamo 153 radna mjesta više. 

- Ono što smo najavljivali sada se ostvaruje. 1000 novih radnih mjesta smo ostvarili, a u odnosu na siječanj 2020. godinu imamo 153 radna mjesta više. Vukovarsko gospodarstvo raste, a gospodarska zona se promijenila. Još jednom cijeloj Hrvatskoj šaljemo lijepe poruke iz Vukovara. Sve se može ako se hoće, a brojke to dokazuju -  zaključio je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo jer je Vukovar prepoznat kao grad kvalitetnog ulaganja.

-Raduje nas što je riječ o stranim investitorima jer dokazujemo kako je Vukovar mjesto poželjnog ulaganja. Do kraja godine ovdje će s iznadprosječnim plaćama biti zaposleni Vukovarci i građani okolnih mjesta. Grad Vukovar više nije grad slučaj nego grad ugodnog i kvalitetnog življenja, a to potvrđuju upravo ovakve investicije – rekao je Pavliček.

Pročitano 1207 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase