Asfaltirana cesta u Čvorkovcu na Mitnici

Obilazak prometnice Obilazak prometnice Milan Paun

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom te direktorom Komunalca Igorom Štrangarevićem obišao je asfaltiranu prometnicu u  Čvorkovcu na Mitnici.

Uređena je cesta s kompletno novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućeg sloja asfalta.

Za oborinsku odvodnju su ugrađeni betonski rigoli sa slivnicima, novi asfalt je izveden do kućnog broja 6, a poslije kućnog broja 6  je ugrađen nosivi sloj od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala sukladno vremenskim uvjetima za izvođenje radova.

Penava je rekao kako sanacija ove posljednje ulice na istoku Vukovara pokazuje da Grad vodi jednaku bridu o svim dijelovima grada unatoč relativno malenom broju stanovnika u ovoj ulici.

Dodao je da se u Vukovaru provodi puno projekata koji mijenjaju sliku grada na dobrobit građana.

Pavliček je najavio koje će još ulice u sanaciju uz napomenu da je Čvorkovac bio među posljednjim ulicama bez ikakve asfaltne podloge.

Ove je godine u planu sanacija ulica i nogostupa u vrijednosti 16,5 milijuna kuna što je dvostruko više negoli prošle godine.
Na izvedenim radovima zahvalio je stanar ulice Zvonko Šarek.
Uređena cesta duga je 750 metara, a investicija je vrijedna 345.000 kuna.

cvorkovac ulica

Pročitano 460 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase