Ispiši ovu stranicu

Pritvoren 63-godišnjak iz Vere, policija mu u kući pronašla arsenal oružja

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske uhitili su i predali u pritvor 63-godišnjaka iz Vere, nedaleko od Vukovara, nakon što mu je u premetačini kuće pronađen arsenal oružja, konkretno sedam pušaka od kojih četiri vojničke raznih kalibara, jednu poluautomatsku snajpersku pušku, jednu vojničku poluautomatsku pušku i vojničku strojnicu, jednu ručnu bombu, jednu tromblonsku trenutnu minu, šest nabojnika za automatske puške i 2409 komada streljiva različitih vrsta i namjena, navodi se u policijskome priopćenju.

Policija mu je pronašla i lovačku pušku te streljivo za koje posjeduje  valjan oružani list za držanje i nošenje, no držao ih je bez propisanoga nadzora zbog čega mu je to lovačko oružje i streljivo oduzeto i prekršajno je prijavljen.

Svo pronađeno oružje policija je oduzela i pohranila, a 63-godišnjak je danas uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske Policijske uprave.

Iz  PU vukovarsko-srijemske pozivaju građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Pročitano 616 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar