Ispiši ovu stranicu

Gotovo 2,5 milijuna kuna za školske obroke u našoj županiji

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva  - Užina za sve V, naziv je projekta financiranog sredstvima Fonda europske pomoći najpotrebitijima, a koji se na području naše županije provodi s ciljem da sva djeca koja žive na rubu siromaštva imaju u školi makar jedan obrok dnevno.

Projektom je osigurana besplatna prehrana u školskoj godini 2020./21. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava. Svrha je smanjiti siromaštvo i socijalnu nejednakost kod djece osnovnoškolske dobi,  a projektom su obuhvaćeni ugroženi učenici 23 osnovne škole u našoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 989.576,33 kuna.

Vukovarsko-srijemska županija pak  iz vlastitog proračuna financira prehranu  učenicima koji nisu mogli biti obuhvaćeni projektom Užina za sve V  u iznosu od 1.500.00,00 kuna u školskoj 2020./21. godini.  Obuhvaćeno je 14 škola kojima je županija osnivač, a ukupan broj učenika koji primaju obrok u školama je 2.139.  Župan Božo Galić s ravnateljima 14 osnovnih škola potpisat će ugovore 1.veljače u Vinkovcima.

Pročitano 677 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar