HNS predstavio platformu „Živim Vukovar“

HNS predstavio platformu „Živim Vukovar“ Sandra Grgić

Predsjednik podružnice HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o transparentnom trošenju proračunskih sredstava.

Predstavio je svoje suradnike Igora Tota predsjednika vukovarskog HNS-a, Duška Simića pravnika i županijskog vijećnika HNS-a, Ivana Barovića i Željka Hećimovića. Rekao je da je svjestan loše percepcije političkih stranaka uključujući i onu čiji je član te upravo zbog toga planira da se svi oni okupe oko platforme „Živim Vukovar“ koju je detaljnije predstavio na ovoj konferenciji.

-„Živim Vukovar“ zato što želimo Vukovar koji živi, stvara i kreira. Vukovar koji nije ni lijevo, ni „levo“, ni desno nego Vukovar koji ide naprijed. Koliko god možda to zvuči klišej i demagogija za nas to nije tako – rekao je Bučko.

Osvrnuo se i na predstavljanje drugačijeg modela upravljanja Vukovarom.

-Želimo učiniti da putem aplikacije svaka isplata iz gradskog proračuna bude javno dostupna svim našim građanima. Od onih najmanjih, poput dnevnica, putnog troška, poslovnog ručka  pa do onih višemilijunskih. Svaki građanin imao bi uvid u stvarno stanje proračuna i onoga što se isplaćuje jer vlast koja je odgovorna, koja je poštena nema što skrivati dok oporba koja zna što želi, poput nas,  konkretno i jasno predlaže rješenje – rekao je Bučko, dodajući kako ne upiru prstima u nikoga, ali kako drže da su potrebne promjene u gradu čijim će se uvođenjem poslati poruka želimo li ili ne da Vukovar ide naprijed.

Pročitano 753 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase