Ispiši ovu stranicu

Besplatan prijevoz od vrata do vrata za osobe s invaliditetom i starije osobe

Besplatan prijevoz od vrata do vrata za osobe s invaliditetom i starije osobe Izvor: UOSI VUKA

Udruga osoba s invaliditetom VUKA Vukovar u partnerstvu s Društvom multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije provodi projekt  S osmijehom stariti 3,  financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Namijenjen je osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi s područja Vukovara te općina Borovo, Bogdanovci, Trpinja i Pačetin.

-Naša je glavna aktivnost besplatan prijevoz osoba s invaliditetom i starijih osoba od njihovog kućnog praga do ambulanti, bolnice, ljekarni, zavoda za mirovinsko ili zdravstveno osiguranje i drugdje gdje već imaju potrebu ići. Vozač naše udruge dolazi na kućni prag korisnika, pomogne mu pri ulasku i izlasku iz vozila, odveze na lokaciju, sačeka i vrati korisnika kući. Projekt se provodi već treću godinu, imamo dobre rezultate  i pokazao se iznimno korisnim i potrebnim, posebice u mjestima izvan Vukovara zbog neredovitog javnog prijevoza. Takva situacija dodatno isključuje osobe s invaliditetom i starije osobe i gura ih na marginu, a mi ih na ovaj način nastojimo što je više moguće uključiti u zajednicu - istaknuo je voditelj projekta Jakob Kajtar. 

Iz udruge VUKA naglašavaju da je poželjno prijevoz rezervirati dva dana ranije i to na brojeve mobitela  099 193 0311 ili 091 469 981.

Pročitano 1361 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar