NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Županijski proračun za iduću godinu iznosi 1,4 milijardu kuna

  • Utorak, Pro 15 2020
  • Piše: 
Županijski proračun za iduću godinu iznosi 1,4 milijardu kuna Foto: Radio Vinkovci

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima, danas je održana 31. sjednica Županijske skupštine na kojoj se između ostalog raspravljalo o prijedlogu proračunu za 2021 godinu o čemu je izvijestila Sandra Adžaga, pročelnica županijske Službe za poslove proračuna i javnih financija.

Proračun Vukovarsko-srijemske županije za iduću godinu će se sastojati od milijardu i 403 milijuna kuna prihoda, rashoda u iznosu od milijardu i 421 milijun kuna te od viška prihoda u iznosu od 18 milijuna kuna. Višak od 5 milijuna kuna prihoda se odnosi na županiju te 13 milijuna kuna na proračunske korisnike.  

- Od ukupno planiranih prihoda u proračunu na vlastite namjenske prihode proračunskih korisnika otpada čak 944 milijuna kuna odnosno 72 posto, a preostalih 28 posto otpada na decentralizirana sredstva u iznosu nešto manjem od 78 milijuna kuna, dok na čisti županijski proračun otpada 285 milijuna kuna odnosno 22 posto – pojasnila je Adžaga.

Također je rekla kako su za iduću godinu iz državnog proračuna osigurali  pomoć u iznosu od 17,55 milijuna kuna za sufinanciranje preuzetih djelatnika iz Ureda državne uprave. Za popis stanovništva iduće godine osigurali su sredstva u iznosu od 3 milijuna kuna, za lokalne izbore 2,7 milijuna kuna, za obnovu Osnovne škole Babina Greda 3,5 milijuna kuna, za obnovu Osnovne škole Nikola Andrić u Vukovaru pola milijuna kuna, za borbu protiv COVIDA-19 je 1,5 milijuna kuna, za razvoj poljoprivrede 5,8 milijuna kuna, za prijevoz učenika srednjih škola 19,2 milijuna kuna. Kada je riječ o izdatcima za učenike i studente te mlade obitelji, osigurana su sredstva za demografske mjere i to za prijevoz studenata 450 tisuća kuna, za pomoć mladim obiteljima za stambeno zbrinjavanje 1,75 milijuna kuna te za školsku prehranu 1,92 milijuna kuna.

Adžaga je rekla i kako na kraju proračuna za narednu godinu imaju strateške projekte koji su planirani u iznosu nešto manjem od 225 milijuna kuna, a riječ je o Geotermalnim izvorima, Drvno-tehnološkom i Agro-tehnološkom centru, Poduzetničkoj zoni Vuka, Proizvodnji jaja iz slobodnog uzgoja te Transportno-logističkom centru.

Župan Božo Galić je pak rekao kako je planirano da će proračun biti dosta slabiji, ali se ipak pokazalo kako je gospodarstvo malo življe nego što se mislilo, uz mjere koje se provode.

- Prihod u rebalansu proračuna će biti svega nekoliko posto manji, nego u protekloj godini, jer ipak gospodarstvo trpi, ali očekujemo kako će se u sljedećoj godini nastaviti još kvalitetnije i kako će ova epidemija završiti- rekao je Galić.

Najavio je aktivan nastavak programa te izrazio uvjerenje realizacijom strateških projekata u poljoprivredi, drvnom sektoru i obnovljivim izvorima energije na našem području. Isti bi trebali, kako je rekao, donijeti novi boljitak, više radnih mjesta i oko 400 milijuna kuna veći proračun nego što je to u ovoj godini.

Pročitano 495 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija