Ispiši ovu stranicu

Novi projekt besplatne pravne pomoći Udruge žena Vukovar

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Pravna pomoć-stvaranje jednakih mogućnosti kroz osiguranje regionalne ujednačenosti naziv je projekta Udruge žena Vukovar u okviru kojega pružaju besplatnu pravnu pomoć.

Cilj je pružiti pravnu pomoć osjetljivim društvenim skupinama odnosno ženama žrtvama obiteljskog nasilja, pripadnicima nacionalnih manjina, starijim i nemoćnim osobama i drugim osobama u potrebi u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

- Ovim projektom nastojimo putem informiranja i pružanja besplatne pravne pomoći omogućiti što većem broju pripadnika ciljane skupine pomoć i podršku prilikom ostvarivanja njihovih prava. U svrhu osiguranja prava na pristup sudu kao jednog od temeljnih ljudskih prava, kao i ostvarenju vladavine prava, kroz dugogodišnji rad Udruge žena Vukovar kao ovlaštene pružateljice primarne pravne pomoći primjenom Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, provedba ovog projekta osigurava regionalnu ujednačenost usmjerenu smanjenju siromaštva i socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj te povećava dostupnost usluge ne samo u regionalnim centrima Hrvatske već i ostalim, manje razvijenim sredinama odnosno centrima Hrvatske kao što je područje Vukovarsko-srijemske županije – istaknula je voditeljica projekta Mirjana Mizdrak Mišanović. 

Također, provedbom ovog projekta želi se i utjecati na smanjenje broja pravnih problema u zajednici, tako što će Udruga žena Vukovar uspostavom ali i nastavkom suradnje s javnopravnim tijelima, institucijama te organizacijama civilnog društva usmjerenih na podršku marginaliziranim skupinama u zajednici, raditi na kvalitetnijoj i uvijek dostupnoj i besplatnoj podršci i time smanjiti pritisak na zaposlenike jedinica lokalne uprave koji obavljaju poslove socijalne skrbi.

- Projektom ćemo unaprijediti sustav besplatne pravne pomoći, proširiti krug korisnika besplatne pravne pomoći te poboljšati sustav pružanja primarne pravne pomoći i to pružanjem primarne pravne pomoći uključivanjem u rad naše udruge diplomirane pravnice Jelice Balog koja ima dugogodišnje iskustvo u pružanju pravne pomoći. Pozivamo sve osobe kojima je potreban pravni savjet, pravna informacija, sastavljanje podnesaka pred javnom pravnim tijelima da se jave na broj telefona 032 421 191 ili na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – rekla je Mizdrak Mišanović.

Partneri na projektu su Udruga za podršku žrtvama i svjedocima a financijski ga podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Pročitano 599 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar