NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Između Vođinaca i Starih Mikanovaca, vlak naletio na stado ovaca

  • Ponedjeljak, Lis 19 2020
  • Piše: 

Jučer oko 12 sati na željezničkoj pruzi između Vođinaca i Starih Mikanovaca, lokomotiva putničkog prijevoza sa šest priključenih vagona s putnicima koja se kretala iz smjera Vinkovaca u smjeru Zagreba naletjela je na stado od oko 50 ovaca bez nadzora vlasnika, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

Uslijed udara ovce su uginule, a od putnika nitko nije ozlijeđen. Na lokomotivi je nastala materijalna šteta. Policija je s vlasnicima ovaca, 27-godišnjakom i 34-godišnjakom, obojica iz Vođinaca, obavila obavijesni razgovor. O svim utvrđenim okolnostima policija će podnijeti opće posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Vlasnici su uklonili lešine ovaca, a za to vrijeme željeznički promet se bez smetnji odvijao drugim (lijevim) kolosijekom.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“. Kako je priopćeno, 55-godišnjak je 10. listopada, prethodno znajući gdje se nalazi, otuđio novac iz pomoćne prostorije obiteljske kuće 93-godišnjaka u Otoku te ga time oštetio za iznos od više tisuća kuna. Dio novca, 55-godišnjak je predao policiji koja je novac vratila oštećenom. O događaju slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće s ozlijeđnim osobama     

Tijekom vikenda, od 16. do 18. listopada na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U subotu, 17. listopada oko 12,20 sati na cesti između Starih Jankovaca i Vinkovaca 52-godišnja vozačica osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka prešla je vozilom na lijevu prometnu traku kolnika i udarila u teretni automobil bugarskih registracijskih oznaka kojim je suprotnim smjerom upravljao 38-godišnji bugarski državljanin. U prometnoj nesreći 52-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbog težine ozljeda iz OŽB Vinkovci prevezena u KBC Osijek.

U Borovu je jučer oko 19 sati, 43-godišnji vozač osobnog automobila udario 47-godišnju pješakinju koja se kretala uz rub kolnika, pri čemu je pješakinja lakše ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Slakovcima, Županji, Vinkovcima, Ivankovu i u Vukovaru (3).

Tijekom vikenda 13 vozača zatečeno je s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je pet vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,9 g/kg utvrđena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila na županijskoj cesti između Nuštra i Cerića.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 15 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Pročitano 431 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija