U Vukovaru potpisani ugovori o potporama poljoprivrednim udruženjima

U velikoj županijskoj vijećnici u zgradi Vukovarsko-srijemske županije  u Vukovaru, župan Božo Galić primio je predstavnike udruženja poljoprivrednih proizvođača kojima su odobrena financijska sredstva putem Javnog poziva za sufinanciranje programa i aktivnosti iz područja poljoprivrede u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2020. godini, te svečano potpisao s njima i Ugovore o dodjeli sredstava.

Potporu je ostvarilo šest poljoprivrednih udruženja: Udruga uzgajivača ovaca i koza VSŽ, Udruga natjecatelja u oranju VSŽ, Udruga vinogradara i vinara Srijem Lovas, Udruga Klaster proizvođača sira VSŽ, Udruga Klaster proizvođača orašastih plodova VSŽ te Udruga Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda VSŽ u ukupnom iznosu od 124.000 kuna.

Župan Božo Galić ovom prigodom rekao je kako županija rado pomaže poljoprivrednicima te istaknuo:

-Ovo je još jedan način na koji pokazujemo da nam je stalo do poljoprivrednih proizvođača i da nam je to broj jedan u županiji. Podupiremo aktivnosti koje provode udruge proizvođača, klasteri i individualni proizvođači te im želimo pomoći da se pripremi proizvodnja i digne na viši nivo. Ovo je još jedan kamenčić u razvoju poljoprivrede na području naše županije.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić, istaknuo je koliko županija izdvaja za poljoprivrednike.

-Kako bi poljoprivrednici bili uspješniji korisnici europskih sredstava ili izravnih plaćanja, želja nam je da se oni što bolje organiziraju i u tome im pomažemo. Radimo na tome da udruge mobiliziramo kako bi što bolje prepoznale gdje je prilika za prigode i koje su ključne točke u smislu organizacije, kako bi se na tržište postavili snažnije i odgovornije. Županija kroz županijske potpore za domaće proizvođače izdvaja od 200.000 do 250.000 kuna najviše, ovisno o tome za koje se programe proizvođači odluče – rekao je Matić te dodao kako je prednost članstva u Klasteru velika, jer pojedinac u pravilu ne može ostvariti neku potporu.

Pročitano 554 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase