NAJNOVIJE
Predstavljen projekt Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima- Simpa

U Vukovaru je  održana Početna konferencija EU projekta „Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima-Simpa“.

(Srijeda, 24 Travanj 2019 15:05)
Priprema se energetska obnova Vatrogasnoga doma

Direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević i zapovjednik DVD-a Vukovar Stjepan Draganić potpisali su ugovor o energetskoj obnovi Vatrogasnog doma Vukovar.

(Srijeda, 24 Travanj 2019 13:22)
Obnavlja se Dom zdravlja Vukovar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski obišli su radove na obnovi zgrade Doma zdravlja na Sajmištu u Vukovaru.

(Srijeda, 24 Travanj 2019 12:36)
Predstavljene priče o Iloku

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok predstavljena je knjiga Priče iz liječničke torbe vukovarskoga autora Zlatka Šimunovića.

(Srijeda, 24 Travanj 2019 09:34)
Predstavljena dva romana za djecu i mlade

U Gradskoj knjižnici Vukovar obilježena je manifestacija Noć knjige.

(Srijeda, 24 Travanj 2019 09:19)
U Lipovači skinuta i poderana hrvatska zastava

Tijekom uskrsnog vikenda u vukovarskom prigradskom naselju Lipovača zabilježena su dva slučaja kada su skinute i poderane hrvatske državne zastave koje su bile postavljene na prostorijama NK Lipovača. Prvi slučaj skidanja i oštećivanja državne zastave dogodio se u petak u večernjim satima. Dan poslije postavljena je nova zastava, ali je i ona u noći na nedjelju bila skinuta i poderana.Iz policije doznajemo kako provode istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

(Utorak, 23 Travanj 2019 16:14)
Koprivnica – Vukovar 1991 0:1

U derbi utakmici začelja 3. Hrvatske nogometne lige Istok nogometaši Vukovara u gostima su pobijedili izravnog konkurenta za ostanak u ligi Koprivnicu 0:1. Jedni pogodak na utakmici postigao je Dino Brajković u 87. minuti susreta. Ovom pobjedom napravljen je značajan korak u borbi za ostanak u ligi - Ostvarili smo vrlo važnu pobjedu u gostima zato što nam je to direktan konkurent u borbi za ostanak u ligi. Nakon ove pobjede lakše se diše i lakše ćemo ući u utakmicu sa Slavonijom. Dečki su igrali odgovorno i maksimalno angažirano, praktički smo sve proveli na terenu što smo kroz tjedan  radili na treninzima. Igrači su zaslužili sve čestitke za igru i zalaganje na utakmici – rekao je trener HNK Vukovar 1991 Željko Mažar. U ostalim susretima 23. kola: Bedem – Oriolik 3:2, Vihor – Zrinski 0:0, Slavonija – Mladost 1:2, Marsonia – Belišće 1:0, Croatia Đakovo – Slavija 1:1, Bjelovar – Sloga NG 3:2, Čepin – Cibalia 0:3.

Poredak:

 1. Cibalia 55

 2. Vihor 43

 3. Čepin 42

 4. Belišće 37

 5. Zrinski (J) 33

 6. Marsonia 33

 7. Slavonija 32

 8. Mladost 32

 9. Bedem 31

 10. Croatia Đakovo 30

 11. Slavija 29

 12. Oriolik 29

 13. Sloga NG 25

 14. Bjelovar 22

 15. Vukovar 1991 22

 16. Koprivnica 16

Parovi 24. kola: Oriolik – Čepin, Cibalia – Bjelovar, Sloga NG – Croatia Đakovo, Slavija – Marsonia, Belišće – Koprivnica, Vukovar 1991 – Slavonija, Mladost – Vihor, Zrinski (J) – Bedem.

(Utorak, 23 Travanj 2019 13:03)

Počela isplata uskrsnica i dijeljenje poklon paketa

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Povodom blagdana Uskrsa Grad Vukovar i ove godine dariva svoje sugrađane u potrebi.


Korisnici prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom dobit će jednokratnu novčanu naknadu - uskrsnicu u iznosu od 250 kn po korisniku -samac/obitelj. Za 237 korisnika iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 59.250 kn. 
Za korisnike Pučke kuhinje koji su jedna od socijalno najugroženijih skupina stanovništva osigurano je 90 prigodnih poklon paketa u vrijednosti do 180 kuna po paketu za što je iz proračunskih sredstava Grada Vukovara izdvojeno 16.200 kn. 

 

Uskrsna kosara 19

 

-Kako bi nadolazeće blagdane proveli što ljepše i ugodnije željeli smo naše sugrađane u potrebi upoznati s pomoći na koju mogu računati od Grada Vukovara, naglasio je gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici.

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević rekao je kako se uskrsnica uz predočenje osobne iskaznice može podići u poslovnicama Fine od  15. travnja do 31.svibnja, a poklon paketi dijelit će se u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru od 15. do 19. travnja.

Grad Vukovar za socijalne i demografske mjere godišnje izdvaja 14-15 milijuna kuna.
-Pomažemo svim našim sugrađanima, od onih najmlađih do najstarijih pa tako, među ostalim, imamo jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, sufinanciranje troškova stanovanja za obitelji s troje i više djece, sufinanciranje prijevoza učenicima, kupujemo bilježnice, knjige i preobuku za osnovnoškolce, stipendiramo učenike deficitarnih zanimanja, studente, financiramo odlazak na bazene našim najstarijim sugrađanima i plaćamo im gradski prijevoz. Kroz ove razne mjere, a više ih je demografskih, nastojimo pomoći svim slojevima našega društva, naglasio je Pavliček.

Pročitano 133 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija