NAJNOVIJE
Grad Vukovar i predstavnici Hrvatske vojske obilježili Dan državnosti RH

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata počast svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je izaslanstvo Grada Vukovara i pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman".

(Utorak, 25 Lipanj 2019 13:03)
Polaganjem vijenaca i svečanim prijemom Županija obilježila Dan državnosti RH

Povodom obilježavanja 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske izaslanstvo  Vukovarsko-srijemske županije i Policijske uprave vukovarsko-srijemske položilo je vijence i upalilo svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata. Svijeću su upalili i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga.

(Utorak, 25 Lipanj 2019 12:56)
Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

U Hrvatskoj se danas obilježava Dan državnosti. Državni blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena 25. lipnja 1991. godine.

Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesenoj 25. lipnja 1991. prethodila je odluka građana Republike Hrvatske iskazana referendumom, koji je održan 19. svibnja, 1991. godine. Više od 93 posto građana izjasnilo se za samostalnost Hrvatske. Sabor je tako 25.lipnja, na današnji dan prije 28 godina donio i odluku o suverenosti i samostalnosti Hrvatske.Tom odlukom se utvrdilo da “ovim činom Republika Hrvatska pokreće postupak razdruživanja od drugih republika i SFRJ. Republika Hrvatska pokreće postupak za međunarodno priznavanje”. Na istoj je sjednici Sabor donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

- Objavljujem cijelome svijetu suverenu volju hrvatskoga naroda i svih građana Republike da se današnjim danom RH proglašuje samostalnom i suverenom državom- rekao je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. 
Međunarodna zajednica nije odmah prihvatila raspad Jugoslavije, te je cijeloj bivšoj Jugoslaviji nametnula embargo na uvoz oružja, a s obzirom na vojnu premoć tadašnje JNA, to je značilo prepuštanje Hrvatske i Slovenije na milost i nemilost velikosrpskoj agresiji.

Svim čitateljima portala hrv.hr, slušateljima HRV-a i čitateljima Vukovarskih novina čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.    

(Utorak, 25 Lipanj 2019 11:53)
Četvrti Dani smijeha u Vukovaru

Od 25. do 29. lipnja u Hrvatskom domu Vukovar održat će se Dani smijeha. Na toj manifestaciji, koja se u organizaciji Hrvatskog doma Vukovar održava četvrti put, gostovat će pet izvrsnih komedija.
Program:
25.6. HNK Mostar: SVIRAJ TO PONOVNO, SAM
26.6. Histrion: TAJKUNI
27.6. Hit teatar: METODA ZA BRAK
28.6. KNAP: KAKO UBITI SUPRUGU ILI SUPRUGA BEZ SUVIŠNOG ZAŠTO
29.6. Teatroman/Kerempuh: 5ŽENA.COM
Manifestacija je dijelom financirana sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 18:00)
Dječja folklorna skupina HKGD “DUNAV“ i ove godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Dječja folklorna skupina HKGD“DUNAV“  i ove je godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 17:54)
U Vukovaru se nastavlja suzbijanje komaraca

Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će  tretman suzbijanja komaraca sa zemlje i zraka na području Grada Vukovara, Sotina i Lipovače.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 17:13)
Župan primio aktualnu miss VSŽ i prvu pratilju miss supranational Hrvatske

Župan Božo Galić primio je u palači Srijem u Vukovaru miss Vukovarsko-srijemske županije za 2019. Ivonu Gradečak iz Ivankova i Paulu Čaić iz Vukovara, prvu pratilju Miss Supranational Hrvatske i Miss Supranational Slavonije i Baranje za 2019. godinu.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 14:23)

Počela isplata uskrsnica i dijeljenje poklon paketa

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Povodom blagdana Uskrsa Grad Vukovar i ove godine dariva svoje sugrađane u potrebi.


Korisnici prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom dobit će jednokratnu novčanu naknadu - uskrsnicu u iznosu od 250 kn po korisniku -samac/obitelj. Za 237 korisnika iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 59.250 kn. 
Za korisnike Pučke kuhinje koji su jedna od socijalno najugroženijih skupina stanovništva osigurano je 90 prigodnih poklon paketa u vrijednosti do 180 kuna po paketu za što je iz proračunskih sredstava Grada Vukovara izdvojeno 16.200 kn. 

 

Uskrsna kosara 19

 

-Kako bi nadolazeće blagdane proveli što ljepše i ugodnije željeli smo naše sugrađane u potrebi upoznati s pomoći na koju mogu računati od Grada Vukovara, naglasio je gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici.

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević rekao je kako se uskrsnica uz predočenje osobne iskaznice može podići u poslovnicama Fine od  15. travnja do 31.svibnja, a poklon paketi dijelit će se u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru od 15. do 19. travnja.

Grad Vukovar za socijalne i demografske mjere godišnje izdvaja 14-15 milijuna kuna.
-Pomažemo svim našim sugrađanima, od onih najmlađih do najstarijih pa tako, među ostalim, imamo jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, sufinanciranje troškova stanovanja za obitelji s troje i više djece, sufinanciranje prijevoza učenicima, kupujemo bilježnice, knjige i preobuku za osnovnoškolce, stipendiramo učenike deficitarnih zanimanja, studente, financiramo odlazak na bazene našim najstarijim sugrađanima i plaćamo im gradski prijevoz. Kroz ove razne mjere, a više ih je demografskih, nastojimo pomoći svim slojevima našega društva, naglasio je Pavliček.

Pročitano 200 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija