Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava ključeve grada predao maškarama

Više od 750 sudionika ovogodišnjih maškara Više od 750 sudionika ovogodišnjih maškara Foto: Marija Molnar/Grad Vukovar

U organizaciji Turističke zajednice Grada Vukovara i Grada Vukovara, u središtu grada održan je tradiconalni program Maškare u Vukovaru. U programu je sudjelovalo više od 750 djece vukovarskih vrtića i škola, članova sportskih klubova, KUD-ova, koji su u povorci prošli gradom od dvorca Eltz do vukovarskog korza predvođeni motoristima MK Vukovar, tamburaškim sastavom Allegro i Gradskim puhačkim orkestrom. Uslijedio je program u kojemu su se maškare predstavile brojnim gledateljima, a potom im je gradonačelnik Ivan Penava predao ključeve Grada Vukovara. Ove godine ključeve su preuzeli učenici OŠ Mitnica Nika Tomljenović, Helena Bendra, Karla Čulig i Renato Jurić.

-Zadovoljstvo je biti ovdje i gledati ovu mladost. Uistinu su inventivni i dali su si puno truda u izradi maski. Radujem se što smo im barem na ovaj simboličan način predali ključeve grada pa da vidimo što bi oni to radili i kako – rekao je gradonačelnik Penava. Naglasio je i kako ovogodišnji događaj predstavlja i jedan iskorak u organizacijskom smislu te zahvalio svima koji su ga osmislili i sudjelovali u realizaciji.

 

Maskare1

-Zahvaljujem svim sudionicima na odazivu, maske su jako domišljate, lijepe i kreativne, vidi se da je uložen veliki trud djelatnika vrtića i škola. Na kraju smo spalili i mesopusta koji predstavlja "babu Zimu" u nadi kako ćemo otjerati zimu i privući lijepe proljetne dane – istaknula je direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić.

 

Maskare2

Proglašene su i najbolje maske, u kategoriji djece prvo mjesto je osvojila skupina "Poduzetnici" iz OŠ Nikole Andrića dok su u kategoriji odraslih najbolji bili članovi TS Allegro maskirani u vatrogasce. U prosudbenom povjerenstvu bili su uz Marinu Sekulić, Drenka Majer, prof.likovne kulture u OŠ Dragutina Tadijanovića i Josip Paloš, voditelj gradskog Odsjeka za školstvo i predškolski odgoj. Program je završio podjelom krafni i druženjem uz klauna animatora.

 

Maskare3

Pročitano 1128 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar