NAJNOVIJE
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)

U tijeku tradicionalna MUP-ova akcija "Mir i dobro"

Oprezno s pirotehnikom Oprezno s pirotehnikom Foto: novosti.hr

Tradicionalna MUP-ova akcija “Mir i dobro”, koja se uvijek održava od 15. prosinca tekuće do 8. siječnja iduće godine, bila je temom konferencije za novinare Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Govorili su Ante Zovak, voditelj Odjela za javni red i mir, Josip Colarić, voditelj Protueksplozijske zaštite, Mato Žulj, voditelj inspektorata i Mirna Marić iz Odjela prevencije. Istaknuto je kako je osnovni cilj osigurati povoljno stanje javnog reda i mira za vrijeme blagdana.

- Zato ćemo sve segmente službe staviti u punu aktivnost kako bi svi ti dani protekli bez velikih problema. Zadnje godine pokazuju da je kod nas pucnjave i petardi sve manje i manje, ali i dalje toga imamo. Za naše područje specifično je da imamo i općine i mjesta s većinskim srpskim stanovništvom, koje slavi Božić po julijanskom kalendaru te ćemo također pokriti i ta mjesta kako bi sve proteklo u najboljem redu - istaknuo je Ante Zovak.

Josip Colarić rekao je kako je još uvijek u tijeku i akcija “Manje oružja, manje tragedija” te je uputio i apel građanima da ne koriste eksplozivna sredstva i zaostala eksplozivna sredstva, eksplozivne tvari, oružje i streljivo, u svrhu “veselja”. Posebno upozorenje uputio je odraslima vezano uz dob djece i prema njoj dopušteno korištenje pirotehničkih sredstava te nadzor pri korištenju.

- Pirotehnička sredstva nisu dozvoljena za djecu mlađu od 14 godina, a djeca dobi od 14 do 18 godina određena pirotehnička sredstva mogu koristiti samo uz nadzor roditelja i staratelja. Stariji od 18 godina mogu koristiti sva dopuštena pirotehnička sredstva, ali se svakako moraju pridržavati pravila, koja su i naznačena na samim sredstvima te ih isključivo koristiti za one namijene za koje i služe, a to je za zabavu. Jer sva ova pirotehnička sredstva mogu izazvati, pored eksplozije i glasnog pucnja, i probleme od ozljeda do požara i drugih šteta -  naglasio je Colarić ukazujući i na razliku između pirotehničkih sredstava koja se mogu kupiti od 15. prosinca do 8. siječnja, a koristiti samo od 27. prosinca do 1. siječnja, te onih koja služe za vatromete i mogu se koristiti tijekom cijele godine.

Mato Žulj, između ostaloga, upozorio je na veliku odgovornost odraslih.

- Mi nismo prošle godine imali slučajeva ozljeđivanja, ali smo imali slučaj da su djeca ispod 14 godina koristila pirotehnička sredstva i prijavili smo troje roditelja koji su išli su na sud - rekao je Žulj.

Inače, kazne za roditelje odnosno skrbnike su od 1.000 do 3.000 kuna, a pravne osobe i obrtnici koji prodaju pirotehniku djeci mlađoj od 14 godina mogu biti kažnjene od 10.000 do 30.000 kuna.

Pročitano 228 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija