Ispiši ovu stranicu

Određeni dobitnici županijskih nagrada i povelja

Župan Galić podnio izvješće o radu Župan Galić podnio izvješće o radu Foto: Marija Molnar

U Palači Srijem održana je sjednica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije. Župan Božo Galić podnio je izvješće o svom radu za razdoblje prvih šest mjeseci ove godine. U raspravi su vijećnici istaknuli kako je je župan sa svojim zamjenicima i suradnicima odradio brojne i vrijedne aktivnosti, no naglašena je i činjenica kako je za revitalizaciju ovoga kraja neophodan dodatan implus od strane središnje države, sve kako bi se negativni trendovi zaustavili.

Pročelnik Upravnoga odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić izvijestio je vijećnike o stanju u stočarstvu za 2017. godinu, a vijećnici su upozorili na alarmantno stanje, kako u stočarstvu tako i u poljoprivredi kao cjelini. I pod ovom je točkom dnevnoga reda naglašeno kako bez intervencije središnje države, situacija neće postati boljom. Kao iznimno bitno su istaknuli donošenje zakonskih izmjena i uredbi u cilju učinkovite borbe protiv uvoznih lobija koji uništavaju poljoprivrednu proizvodnju.

Također na sjednici je prihvaćen zaključak o dodjeli priznanja Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu. Tako će nagradu za životno djelo dobiti Antun Turda za izniman doprinos u području sporta i rada s mladima, a nagrade će dobiti Drago Žagar za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Grad-Export d.o.o.Vinkovci i pekarsko-trgovačko-ugostiteljski obrt Stjepanović Vukovar za doprinos razvitku gospodarstva te Ivan Ćosić Bukvin za doprinos i postignuća u području povijesti i kulture. Povelje će dobiti Antun Ivanković za doprinos i postignuća u području znanosti i kulture, Ivan Petrinović za iskazani doprinos u Domovinskome ratu, Vlasta Vučevac za izniman doprinos u području zdravstva i socijalne skrbi, Jura Strinić za doprinos u području sporta i kulture, lovačka udruga Vepar Strošinci povodom obilježavanja 50 godina uspješnoga rada, Matica umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije za doprinos u području humanitarnoga rada, tvrtka Dilj d.o.o. Vinkovci za doprinos razvitku gospodarstva te DVD Nuštar za postignute uspjehe i doprinos razvitku vatrogastva. Ovaj je odbor ujedno predložio Županijskoj skupštini da se u 2018. godini nagrada za životno djelo utvrdi u iznosu od 10 tisuća kuna, a nagrada u iznosu od pet tisuća. Nagrađeni će primiti nagrade i priznanja na obilježavanju Dana Vukovarsko-srijemske županije koji će se ove godine obilježiti 9.studenoga u Iloku.

Pročitano 957 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar