Župan obišao nasip na Savi kod Županje

Župan obišao nasip na Savi kod Županje Foto: Radio Županja

Kako bi se uvjerili u stanje na terenu, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Biđ Bosut Hrvatskih voda i rukovoditelj obrane od poplave branjenog područja 1, sektora D, Mali sliv Biđ Bosut Josip Kuterovac obišli su nasip rijeke Save kod Županje.

 Župan, koji je ujedno i predsjednik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, tijekom obilaska nasipa izrazio je zadovoljstvo što se nije ponovila 2014. godina te nadu da će se vodostaj Save početi smanjivati.
-Drago mi je da se prognoze ostvaruju, da neće biti kao 2014. godine kada su Hrvatske vode prognozirale jedno, a drugačije se događalo. Nadam se da će taj val proći bez ikakvih problema, poručio je župan Božo Galić.

Josip Kuterovac rekao je da većih opasnosti neće biti jer je i najviši očekivani vodostaj u okviru redovnih mjera obrane od poplava.
-Vodni val prolazi i ovim područjem, a ono što je nama vrlo bitno je da je pritisak bosanskih rijeka puno manji nego što je to bio 2014. godine u vrijeme katastrofalne poplave. Više nema rasta tamošnjih rijeka, a što je još važnije vodostaj Save kod Županje u ovom je trenutku niži za čak tri metra nego što je to bio 2014. godine, rekao je Josip Kuterovac.

Nakon obilaska rijeke Save, župan Božo Galić održao je i radni sastanak u Općini Bošnjaci s načelnikom Općine Andrijom Juzbašićem.

Pročitano 857 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase