Gradonačelnik čestitao Dan žena vukovarskim poduzetnicama

Vukovarske poduzetnice s gradonačelnikom na Bajaderi Vukovarske poduzetnice s gradonačelnikom na Bajaderi Foto: Valerija Lozančić

Povodom Međunarodnog dana žena gradonačelnik Vukovara Ivan Penava upriličio je na Panoramskom brodu Bajadera prijem za vukovarske žene poduzetnice.

Ovim prijemom gradonačelnik je na još jedan način izrazio svoju podršku vukovarskim poduzetnicama.
Čestitao im je Međunarodni dan žena i uručio ruže rekavši kako današnjim ženama nije lako s obzirom na sve obveze koje imaju.
-Teško je istovremeno biti i dobra majka, supruga, kćer, poduzetnica, prijateljica…zahtjevi su često preveliki stoga iskazujemo svoju pažnju, poštovanje i zahvalnost na svemu što žene čine i znače 365 dana u godini. Posebno povjerenje žene su dobile upravo u Gradskoj upravi Grada Vukovara gdje vode sedam od osam upravnih odjela, rekao je gradonačelnik Penava.

Pozvao je poduzetnice da se za razvijanje svojih tvrtki u što većem broju uključe u programe koje Grad nudi za poticanje poduzetništva.
-Otvoreni smo za sve mogućnosti koje će donijeti razvoj gospodarstva u našemu gradu, otvaranje novih radnih mjesta i opstanka što je moguće većeg broja obrta, poduzeća i OPG-ova. U Gradu Vukovaru imate sigurnog i stabilnog partnera, naglasio je Penava.

Protekle godine Grad je za poticanje poduzetništva osigurao 4 milijuna kuna, a Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara još 3,5 milijuna kuna. Dodijeljeno je 219 potpora, a oko 30 % tih tvrtki, odnosno njih 67 vlasnice su žene. Tvrtke u vlasništvu žena dobile su 1,1 milijun kuna. Ove godine Grad će kroz brojne mjere poduzetnicima osigurati čak 9 milijuna kuna, a još 3,5 Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Za poduzetnice grada Vukovara članice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra održavaju edukacije čijim projektima Grad također daje potporu.
- Posebnu pozornost  dajemo ženama u poduzetništvu  kroz suradnju s renomiranim predavačima i tvrtkama koje se bave edukacijom. Želimo olakšati poslovanje i ojačati žensko poduzetništvo tako da poduzetnicama omogućimo da na besplatnim edukacijama dobiju potrebna znanja i vještine, rekao je gradonačelnik te na edukacije pozvao  i sve zainteresirane žene iz obližnjih gradova i općina kojima nova znanja mogu pomoći u razvijanju vlastitih poslova.

Poduzetnica Ružica Dufek zahvalila je gradonačelniku na potporama.
-Ja uvijek pozitivno razmišljam i vjerujem u budućnost. Poduzetništvo u Vukovaru se razvija, dobivamo poticaje od Grada koji su nam „značajan vjetar u leđa“, a isto tako omogućene su nam i besplatne edukacije. Bavim se prometom nekretnina i mogu reći da mi se promet  u zadnje dvije tri godine značajno povećao jer dosta ljudi doseljava u Vukovar iz razloga što je život ovdje bolji, a jeftiniji, naglašava Dufek.

Gradonačelniku je zahvalila i poduzetnica Teodora Peleš.
-Jako puno mi znače ovi poticaji. Dobila sam ih i protekle i godinu dana ranije. Nije bilo nikakvih problema, samo treba uredno predočiti sve papire koji se u Gradu traže. Gradonačelnik Penava pomaže svima bez obzira na nacionalnost i političku pripadnost, rekla je Peleš dodavši kako posla ima za one koji žele raditi.

Na Dan žena na Kongresu poduzetnica Grad Vukovar dobit će Povelju - grad prijatelj ženskog poduzetništva, a u okviru ove najveće poslovne manifestacije koja okuplja žene u biznisu održat će se i Poduzetnički sajam Kongresa na kojoj će Vukovar predstaviti i svoje potencijale.

Pročitano 1026 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase