Ispiši ovu stranicu

Vukovarski umjetnici za OŠ Nikole Andrića

Ponuđeno 26 djela 20 umjetnika Ponuđeno 26 djela 20 umjetnika Foto: Marija Molnar

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je otvorena aukcijska izložba vukovarskih likovnih umjetnika za pomoć još uvijek neobnovljenoj, u ratu stradaloj OŠ Nikole Andrića. Inicijativa je to slikara Vukovarca Vlastimira Lončara, magistra slikarstva koji se ne može pomiriti s činjenicom da ta škola i nakon više od dva desetljeća nije obnovljena.

-Moja je omiljena uzrečica "Netko mora". Nisam nikada sreo čovjeka koji je pretrčao 100 metara, a da nije napravio prvi korak. U ovom slučaju, ja sam napravio jedan korak, a za ostalih 99 nadam se da će se naći još ljudi. Ideja je početi barem nešto. Ne zamišljam da će od ovoga biti neke velike materijalne vrijednosti, ali ima svrhu jer to radimo za našu djecu – rekao je Lončar.

Vlastimir Loncar

Na ovoj je dobrotvornoj aukcijskoj izložbi ponuđeno 26 umjetničkih djela 20 umjetnika, a izložba će biti otvorena do 4.ožujka. Autor teksta o umjetnicima je prof.Zdravko Dvojković.

Sav prihod od prodaje namijenjen je poboljšanju kvalitete rada u školi, za opremanje kabineta odnosno kupovine opreme za izvođenje kvalitetnije i suvremenije nastave.

-Podržala sam inicijativu Vlastimiru Lončara, a odaziv velikog broja naših slikara pokazuje i nama djelatnicima škole, učenicima i roditeljima da naši sugrađani pokazuju veliko zanimanje i suosjećaju za stanje u našoj školi, a nama to pak daje osjećaj podrške i snage da izdržimo dok ne krene obnova škole - istaknula je Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica škole.

 Aukcija otvorenje3

A da će dugo očekivana obnova OŠ Nikole Andrića konačno i krenuti potvrdio je dožupan vukovarsko-srijemski Damir Barna.

-Županija se također priključila ovoj akciji. Želim zahvaliti svim sudionicima akcije što su odvojili trud, vrijeme i znanje za naše male heroje, jer OŠ Nikole Andrića uistinu radi u neadekvatnim uvjetima, no mogu najaviti da će obnova te škole uskoro krenuti – izjavio je Barna.

U ime Grada Vukovara događaju je nazočila dogradonačelnica Ivana Mujkić. -Grad Vukovar se pridružuje ovoj akciji kupnjom nekoliko slika. Bilo kakva akcija koja okuplja veći broj ljudi iz Vukovara ujedinjenih u jednom lijepom i pozitivnom cilju dobra je stvar i lijepa priča, a naročito je hvalevrijedna kada su djeca u pitanju – naglasila je Mujkić.

Za vrijeme trajanja događaja, šestero učenika iz likovne sekcije ove škole slikala su u predvorju Hrvatskog doma Vukovar kako bi dala svoj doprinos ovoj akciji. Na otvaranju kojega je vodila ravnateljica Hrvatskoga doma Vukovar Ivanka Miličić, djeca OŠ Nikole Andrića održala su i prigodni program.

Mali umjetnici

 

 

Pročitano 1226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar