Migranti prosvjedovali na granici Hrvatske i Srbije

Migranti na srpsko-hrvatskoj granici traže ulazak u EU Migranti na srpsko-hrvatskoj granici traže ulazak u EU Foto: dnevnik.hr

Prosvjed migranata održan je na granici Srbije i Hrvatske. Tražili su da im se dopusti ulazak u Europsku Uniju, a reagirala je i srpska policija. 

Migranti, među kojima su žene i djeca, izvikivali su parole, apelirali na humanost i tražili otvaranje granica kako bi mogli do zemalja Unije u kojima mnogi, kako tvrde, imaju obitelji s kojima se predugo nisu vidjeli.

Grupa migranata kod granice je podignula improvizirani kamp, a reagirala je policija.

- Radi se o skupini od 150 migranata koji su se organizirali na srpskoj strani granice - kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Hrvatski radio i tvrdi da ih je trebalo biti više, jer ih se "pozivalo putem društvenih mreža od strane nevladinih udruga kako bi masovno prešli granicu".

- U suradnji sa srbijanskom policijom i intenzivnim kontaktima s Europskom komisijom, stvar je riješena na način da su srpski policajci sinoć to šatorsko naselje demontirali, danas će biti uklonjeno od komunalnih službi, a migranti će danas biti raspoređeni po centrima diljem Srbije - rekao je Božinović.

Hrvatska državna granica kod Tovarnika sigurna je i policija nije zabilježila nezakonite pokušaje prelaska granice, doznaje se pak iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Pročitano 1069 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase