Još jedna nova tvrtka u vukovarskoj Gospodarskoj zoni

Tvrtka Autogasarius d.o.o. Tvrtka Autogasarius d.o.o. Foto: Valerija Lozančić

U vukovarskoj Gospodarskoj zoni, na broju 11, svečano je otvoren novoizgrađeni servis za održavanje i popravak motornih vozila Autogasarius d.o.o. 

Tvrtka obitelji Šarac od 2006. godine poslovala je u iznajmljenim prostorima, a dovršetkom vlastitog, novog i modernog poslovnog objekta, hale i ureda, veličine 1.700 četvornih metara stvoreni su uvjeti za proširenje usluga i povećanje broja radnika.

-Djelatnost društva je popravak vozila, mehanike, elektronike, autoklime, autooptike, vulkanizacija,  a u okviru servisa je i autopraonica. Vodeći smo serviser u ovom dijelu Hrvatske za ugradnju uređaja za satelitsko praćenje vozila. Širom Hrvatske razvijamo mrežu servisa u kojima se ugrađuju autoplinski sustavi te trenutačno pokrivamo mrežom Vukovar, Zagreb, Pulu, Zadar, Osijek, Donji Miholjac, Valpovo i Slavonski Brod. Trenutno zapošljavamo pet stalno zaposlenih djelatnika, a po useljenju u vlastiti objekt zaposlit ćmo ih još pet. U novom objektu organizirat ćemo i školski centar u kojem će se obučavati budući mehaničari i serviseri za ugradnju autoplinskih sustava u vozila moderne generacije, a imamo i autopraonicu u kojoj ćemo oprati svaki autoprije što ga predamo vlasniku, rekao je vlasnik tvrtke Autogasarius d.o.o.  Nebojša Šarac.

Autogasarius otvorenje

Novoizgrađeni servis rezanjem vrpce otvorio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako je u rekonstrukciju ratom oštećenog objekta uloženo 2,2 milijuna kn, a  Vukovarska gospodarska zona kroz povlaštenu je cijenu nekretnine investiciju subvencionirala sa 740. 000 kuna. 
- Zahvaljujući inicijativi i poduzetništvu Nebojše Šarca i izrazito dobroj suradnji s njim i našoj potpori ovdje je u vrlo kratkom vremenu izniknuo ovaj objekt koji će omogućiti zapošljavanje  još dodatnih pet ljudi pored pet postojećih. Mislim da je to još jedna prekrasna priča u kojoj je Grad Vukovar sudjelovao na sve moguće načine - od pružanja potpora kroz povlaštenu cijenu nekretnine do svih drugih mehanizama i praćenja u pravnom smislu, potpore kroz poticajne mjere, kontinuirane razgovore… sukladno tome imamo ovakve rezultate, ovdje niču novi objekti, radi se 24 sata na dan 365 dana u godini. Zahvaljujući takvom radu i nastojanju siguran sam da je pred gradom Vukovarom lijepa budućnost, rekao je gradonačelnik dodajući kako su u Gospodarskoj zoni promjene vidljive iz dana u dan.  
- Promjene su drastične i mislim da će biti sve izraženije jer smo uložili puno energije i pozitivnog pristupa i dali gospodarstvu ono što mu treba, a to je potpora i razumijevanje pa se gospodarstvenici osjećaju sigurnije i optimističnije za investicije i otvaranje novih radnih mjesta, naglasio je Penava. Rekao je kako u Gospodarskoj zoni  trenutno posluje oko 20 tvrtki koje zapošljavanju oko 200 radnika.

I Šarac je pohvalio suradnju s Gradom Vukovarom rekavši kako je sve išlo brzo i  onako kako treba.

Društvo AUTOGASARIUS d.o.o. posluje pozitivno sa stalnim trendom porasta prihoda, a kao najboljem servisu izvan mreže ovlaštenih autoservisa u Hrvatskoj 2015. godine TV auto magazin dodijelio mu je priznanje „Servis godine“ .

Otvorenju su nazočili i Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje,  dožupan Damir Barna, predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota, gradonačelnikovi suradnici te mnogobrojni gosti. 

Pročitano 1017 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase