Ispiši ovu stranicu

Vukovarski HDZ odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr.Tuđmanu

Polaganjem vijenca čuvaju uspomenu na utemeljitelja hrvatske države Polaganjem vijenca čuvaju uspomenu na utemeljitelja hrvatske države Foto: Marija Molnar

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod biste dr.Franje Tuđmana na središnjem gradskom trgu, članovi Gradskog odbora HDZ-a Vukovar, obilježili su 18.godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr.Franje Tuđmana.

-Pod vodstvom dr.Tuđmana stvorena je, obranjena i oslobođena Hrvatska. Ovo posljednje treba posebno naglasiti jer je Hrvatska oslobođena i vojnim i diplomatskim putem što dodatno govori o jedoj velikoj dimenziji dr.Tuđmana. S velikim ponosom i zahvalnošću čuvamo uspomenu na njegov lik i djelo – rekao je predsjednik vukovarskoga HDZ-a i dožupan vukovarsko-srijemski Damir Barna.

HDZ vijenac svi

I gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posebno se osvrnuo na ulogu dr. Franje Tuđmana u stvaranju hrvatske države.

-HDZ čuva uspomenu na dr.Tuđmana, značaj njegovih djela s protokom vremena sve više raste kao i svijest kod ljudi o tome koliko su bili teški uvjeti stvaranja moderne i neovisne hrvatske države i koliko je to tijekom povijesti bila velika težnja hrvatskoga naroda. S dr.Tuđmanom na čelu i hrvatskim braniteljima tijekom Domovinskoga rata 1991. godine, hrvatskome narodu to je konačno i pošlo za rukom. S mislima na njega,  ali i na sve hrvatske branitelje i sve ljude koji su tijekom stoljeća bili zatvarani i ubijani, okupljamo se ovdje i evociramo uspomene na tu žrtvu kako je ne bi zaboravili, ali i da bi potakli svijest kod sebe i kod najmlađih generacija koliko je potrebno puno truda i žrtve da bi ta država bila onakva kakvom je svi želimo – istaknuo je Penava.

Pročitano 1087 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar