Udruga Vukovarski leptirići proslavila 6. rođendan

Slavlje uz tortu, tamburaše i prijatelje Slavlje uz tortu, tamburaše i prijatelje Foto: Valerija Lozančić

Prigodnim programom, tortom i tamburašima u nazočnosti čelnika Grada i Županije te mnogih prijatelja udruge, Vukovarski leptirići, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju, proslavili su svoj 6. rođendan.

Predsjednica ove udruge koja ima za cilj unaprjeđenje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju  i njihovih obitelji Viktorija Matin naglasila je kako im je ovo teška, ali i posebna godina. 
-Ponosni smo na sve što smo do sada postigli. Ove smo godine postali pružatelj socijalnih usluga iz psihosocijalne podrške  djeci s poteškoćama u razvoju, imamo 8 stručnih zaposlenih osoba, 120 djece iz dvije županije. Uistinu smo ponosni što smo uz pomoć lokalne zajednice, institucija, udruga i svih ostalih uspjeli napraviti nešto lijepo i poboljšati kvalitetu života naše djece, rekla je tom prigodom Matin.  

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić  potvrdila je kako će im Grad pomagati koliko god može.
-Svaki roditelj zna što je to roditeljska ljubav, a posebice ovi roditelji s djecom s poteškoćama u razvoju koji se na lavovski način bore za svoju djecu i mi to kao Grad prepoznajemo. Na nama je da im pružimo svu svoju moguću pomoć. Osim što ih financiramo kroz Program financiranja udruga, planiramo i energetsku obnovu ove zgrade u kojoj se nalaze, rekla je Mujkić.

Na proslavi je bio i zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Damir Barna koji je u ime Županije udruzi darovao 5.000 kuna i košaru punu slatkiša te obećao još veću pomoć.
-Sa radošću dolazim u ovu udrugu i mislim da bi svatko trebao doći ovdje i vidjeti što su to stvarni problemi. Divim se snazi tih roditelja i obećavam da će se Županija još više uključiti i pomagati im, rekao je Barna.

Zaklada Novo sutra darivala je leptiriće sa 41.000 kuna za kupovinu Tomatis uređaja, a Lions klub Vukovar slavljenicima je uručio ček od 4.100 kuna. Svim donatorima Vukovarski su leptirići uručili zahvalnice, a održana je i zabava iznenađenja za djecu.

Pročitano 904 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase