Ispiši ovu stranicu

Dodijeljene volonterske nagrade za 2017. godinu

PRONI dodjelu volonterskih nagrada provodi zadnje tri godine PRONI dodjelu volonterskih nagrada provodi zadnje tri godine

U Gradskoj knjižnici Vukovar – odjelu za mlade Spajalica upriličena je ovogodišnja svečanost uručenja volonterskih nagrada, a koje pojedincima i organizatorima volontiranja s područja Vukovara dodjeljuje PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru programa Volonterski centar Vukovar. Nagrade za 2017. simbolično su i uručene upravo na današnji dan 5.prosinca - Međunarodni dan volontera.

-Nominiranjem za volonterske nagrade promoviramo značaj i važnost volonterstva za lokalnu zajednicu, kako među mladima tako i među odraslima, a ove godine, osim standardnih kategorija za volontera i volonterku godine te nagradu za promocanje volonterstva, imamo i posebnu nagradu za promicanje volontiranja jednakih mogućnosti. Dodijelili smo je OŠ Josipa Matoša u Vukovaru, školi za djecu s posebnim potrebama a koja su ove godine sudjelovala u brojnim volonterskim aktivnostima – rekao je Goran Jelenić, voditelj Volonterskog centra Vukovar.

Volonter godine je Domagoj Nota (24) kojega je nominirala njegova matična udruga Europski dom Vukovar. Nota je jako puno radio s mladima, organizirajući kampove za mlade, a tim radom nije pomogao samo svojoj udruzi nego je dao odličan primjer drugim mladim sudionicima kampova na koje se sve načine može doprinijeti dobrobiti lokalne zajednice. -Volontiram posljednje dvije godine i volonterstvo za mene znači puno pozitivnih emocija, veselja, radosti i znanja da ste dali i doprinijeli svojoj zajednici, što je jako važno – istaknuo je Nota.

Martina Šišić (26) volonterka je Info kluba za mlade Vukovar i ove godine dobitnica nagrade za volonterku godine. Ima preko sto sati volonterskoga rada, sudjelovala je u raznim aktivnostima i ulagala u svoj osobni razvoj pohađajući dodatne edukacije povezane sa školskim volontiranjem. Naime od idućega školskog polugodišta u Ekonomskoj školi te OŠ Nikole Andrića u Vukovaru bit će osnovani školski volonterski klubovi tako da će joj usvojena znanja i vještine dodatno pomoći u radu s učenicima. -Posljednjih sedam godina volontiram, ove sam godine bila najaktivnija i nagrada za volonterku godine meni je jako značajno priznanje. Volontirajući u zajednici jako sam puno dobila kao osoba – naglašava Šišić.

Ravnateljica OŠ Josipa Matoša Mirela Posarić, zahvalila je na nominaciji i osvajanju nagrade za promociju volontiranja jednakih mogućnosti. -Mi kao ustanova promičemo volontiranje pa smo tako tijekom godine s brojnim udrugama, uključujući i PRONI imali raznih akcija. Naša djeca na ovaj način uče dobre stvari o životu kao i da oni također mogu doprinijeti svojoj zajednici. Ova je nagrada priznanje našem radu i motiv da i dalje aktivno sudjelujemo u društvenom životu zajednice na način na koji to možemo – istaknula je Posarić.

Dobitnik nagrade za promicanje volonterstva je PRONI Centar za socijalno podučavanje Vukovar, a nominirala ga je OŠ Mitnica. - Iznenađeni smo, nismo se tome nadali i smatramo to velikim priznanjem – istaknuo je Jelenić.

Svečanost je organizirana uz potporu Grada Vukovara, a nazočne je na početku pozdravila i ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić.

Pročitano 1139 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar