Gradonačelnik Penava u Kanadi

U posjetu hrvatskoj zajednici Kanade U posjetu hrvatskoj zajednici Kanade Foto: Ivan Grbešić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava odazvao se pozivu Kanadsko-hrvatske gospodarske komore te je u službenom posjetu hrvatskoj zajednici Kanade. Poziv je prihvatio s velikim zadovoljstvom kako bi im  osobno zahvalio na velikodušnoj podršci tijekom godina, a posebice za  milijun i pol kuna prikupljenih za obnovu Vodotornja, informirao ih o tijeku njegove obnove, ali i aktualnoj situaciji u gradu.

Kanada ima jednu od najvećih i najuspješnijih hrvatskih zajednica izvan Hrvatske, a kanadsko-hrvatska gospodarska komora okuplja poslovne subjekte, stručnjake i organizacije s strateškim odnosima (ekonomskom, komercijalnom, političkom i kulturnom) u Kanadi i Hrvatskoj. Komora je osnovana 1995. godine kao neprofitna mreža hrvatsko-kanadskih tvrtki, stručnjaka i organizacija kojoj je glavni cilj proširenje i poboljšanje hrvatsko-kanadskog poslovanja u Kanadi.

-Hrvatskoj zajednici u Kanadi grad Vukovar uvijek budi poseban interes. Herojstvo i žrtva koju je za sve Hrvate podnio u Domovinskome ratu, ima poseban značaj za sve hrvatske zajednice izvan Domovine te ovo nije prvi puta da je hrvatska zajednica Kanade izrazila svoju velikodušnu podršku. Riječ je o odnosu nastalome u teškim prilikama Domovinskoga rata, no u danima mira potrebno je prijateljske odnose ne samo održavati nego i produbiti.  Osim međusobnog povezivanja, ovaj je posjet jedinstvena prilika za otvaranje novih mogućnosti i suradnje na različitim područjima kao što su kultura, obrazovanje te posebice gospodarstvo u vidu pronalaska potencijalnih investitora i promocije Vukovara kao pogodnog prostora za ulaganje, rekao je gradonačelnik Penava.

U delegaciji s gradonačelnikom Penavom nalaze se i vukovarski branitelji Damir Markuš i Damir Plavšić koji će hrvatskoj zajednici predstaviti svoja autorska djela; knjige i glazbeno-scenski spektakl „Bitka za Vukovar"  te Viktorin Jurić Paša. Delegacija će u posjetu hrvatskoj zajednici u Kanadi boraviti do 4. prosinca do kada će posjetiti  hrvatske zajednice u Torontu, Hamiltonu, Norvalu, Kitchneru, Windsoru, Calgaryu i Vancouveru. Posjet Kanadi organizirao je Ivan Grbešić iz Kanadsko-hrvatske gospodarske komore.

Pročitano 2476 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase