Položen vijenac podno biste Siniše Glavaševića u holu HRV-a

Polaganje vijenca podno biste Siniše Glavaševića u holu zgrade HRV-a Polaganje vijenca podno biste Siniše Glavaševića u holu zgrade HRV-a Foto: J. Kery

U spomen na kolegu, novinara, urednika, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića, koji je na današnji dan prije 26 godine ubijen na Ovčari, danas su ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić,  direktorica Hrvatskog radija Vukovar Mirjana Đermadi, zamjenik direktorice HRV-a Milan Kos te glavni i odgovorni urednik HRV-a Robert Rac,  položili vijenac i zapalili svijeće podno biste Siniše Glavaševića u holu zgrade HRV-a.

HRV danas realizira projekt "GLAS KOJI NE ŠUTI – Glas koji se čuje!" posvećen novinaru i uredniku HRV-a  Siniši Glavaševiću, ubijenom 20. studenoga 1991. godine na Ovčari. Osim Siniše Glavaševića, u agresiji na Vukovar 1991. poginuli su i djelatnici HRV-a Stjepan Penić, Vladimir Levar, Branko Polovina i Zdenko Purgar.

U ovom posebnom 24- satnom programu, HRV će emitirati brojne specijalizirane emisije o Siniši Glavaševiću, ratnoj novinarskoj i tehničkoj ekipi HRV-a, nastanku HRV-a i drugim temama vezanim uz tu radijsku kuću u Domovinskom ratu.

U GKV večeras će se s početkom u 18.30 sati održati 13. Novinarsko-književnički susret "Grad - to ste vi!" u spomen na Sinišu Glavaševića. Tematski razgovor nosi naziv "Europski pogled na Vukovar 1991. godine". O ovoj temi progovorit će dr. sc. Ana Holjevac Tuković iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata u Zagrebu, dr. sc. Roman Domović s Tehničkog veleučilišta iz Zagreba i dr. sc. Danijel Labaš, s Hrvatskog studija Sveučilišta u Zagrebu, dok je moderatorica programa dr. sc. Sandra Cvikić iz Područnog centra Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Vukovaru.  

Tijekom Domovinskog rata Siniša Glavašević bio je urednik Hrvatskog radija u Vukovaru i ratni izvjestitelj. Nakon sloma obrane grada, odveden je 19. studenoga 1991. godine iz vukovarske bolnice i gubi mu se trag. Njegovi posmrtni ostavci ekshumirani su iz masovne grobnice na Ovčari s još 199 žrtava tako da se pretpostavlja da je ubijen i pokopan na Ovčari istog dana kad je odveden.

Pročitano 1353 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase