Ispiši ovu stranicu

Školontiranje se nastavlja u Novoj Gradiški

U planu je osnivanje školskih volonterskih klubova U planu je osnivanje školskih volonterskih klubova Izvor: PRONI VU

U okviru projekta Školontiranje kojemu je cilj povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, danas je u Novoj Gradiški započela nova četverodnevna edukacija školskog osoblja i volontera iz deset obrazovno-odgojnih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije. Projekt u partnerstvu s Ekonomskom školom Vukovar, OŠ Nikole Andrića Vukovar i Tehničkom školom Sisak te Volonterskim centrom Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje Vukovar.

-Edukacija pod nazivom Rad s mladima i rad u zajednici, koju provode trenerice iz PRONI Centra za socijalno podučavanje, prvenstveno ima za cilj pružiti predstavnicima osnovnih i srednjih škola - školskim koordinatorima volontera te volonterima, dodatna znanja i metode rada s mladima, ali i u području motivacije i animacije mladih te njihovih roditelja u izvannastavne aktivnosti škole, primarno u rad školskih volonterskih klubova čija se otvaranja planiraju početkom drugog polugodišta. Osim toga, sudionici izobrazbe imat će priliku kroz ovaj program razvijati dodatne vještine potrebne za nadopunu njihovih dosadašnjih obrazovnih programa namijenjenih djeci i mladima, te će kroz ovakav pristup moći razmijeniti znanja, ideje ali i stavove vezano uz sve teme izobrazbe – pojasnio je Goran Jelenić iz vukovarskog PRONI-a..

Projekt Školontiranje sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn.

Pročitano 669 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar