Župan PGŽ Zlatko Komadina odao počast žrtvi Vukovara 1991. godine

Susret župana PGŽ Zlatka Komadine i gradonačelnika Vukovara Ivana Penave Susret župana PGŽ Zlatka Komadine i gradonačelnika Vukovara Ivana Penave Foto: R. Rac

Vukovar je posjetio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Komadina je u naš grad došao kako bi se poklonio žrtvi Vukovara 1991. godine, s obzirom da će ove godine biti spriječen sudjelovati u Koloni sjećanja 18. studenoga. Boravak župana Komadine u Vukovaru bila je i prigoda susresti se i s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

Na sastanku koji je održan u Uredu gradonačelnika, Komadina i Penava su razgovarali o Vukovaru, aktualnoj situaciji u gradu, razvoju gospodarstva, obnovi simbola otpora u Domovinskome ratu - Vodotornju, ali i o brojnim drugim temama.

- Uvijek s radošću dolazim u Vukovar. Primorsko-goranska županija i Grad Vukovar već dugi niz godina imaju izvrsnu suradnju i veselim se svim budućim potencijalnim projektima - rekao je župan Komadina.

Dodao je kako je u Vukovar došao s ciljem odavanja počasti svim stradalim hrvatskim braniteljima, ali i civilima koji su živote izgubili u Domovinskom ratu, braneći Hrvatsku od srpskog agresora.

- Nažalost ove godine sam spriječen sudjelovati u Koloni sjećanja iako sam proteklih godina redovno dolazi - komentirao je Komadina, koji je novinarima pojasnio kako je upravo stoga, danas odlučio doći u Vukovar i pokloniti se žrtvi, jer ona nikada ne smije biti zaboravljena.

Gradonačelnik Penava zahvalio je županu Komadini na posjeti, ali i na dosadašnjoj suradnji, jer upravo je Primorsko-goranska županija u ratnim godinama ponudila privremeni dom brojnim Vukovarcima koji su bili protjerani iz svojih domova.

- Ta suradnja se nastavila i do današnjih dana. Primorsko-goranska županija pružila je Vukovaru nesebičnu pomoć u brojnim projektima, od Sportske dvorane, obnove Vodotornja, do slanja djece iz Vukovara na more - komentirao je Penava, izrazivši nadu kako će se tradicionalni prijateljski odnosi između Grada Vukovara i ove županije nastaviti i u budućnosti. 

Pročitano 1090 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase