Ispiši ovu stranicu

Mladi Vukovarci žele više doznati o stipendiranju i studiranju u inozemstvu

Izravno uključeno oko stotinjak mladih iz grada i okolice Izravno uključeno oko stotinjak mladih iz grada i okolice Izvor: YPGD

Mirovna grupa mladih Dunav (MGMD) iz Vukovara članica je međunarodne mreže Europske komisije - Eurodesk i tijekom listopada je u Vukovaru provela kampanju Time to move.

Cilj je bio doprijeti do mladih u dobi od 13 do 30 godina, prvenstveno u manjim sredinama kao i do onih kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima EU te pomoći mladima koji su trenutno izvan sustava obrazovanja i rada  kako bi uz pomoć nekih od programa EU lakše pronašli mjesto u društvu.

Kampanja je  uključila stotinjak mladih iz Vukovara i okolice koji su dobili informacije o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo kako bi stekli nova znanja i iskustva, a putem on line kampanje organizatori su dosegnuli i veći broj mladih. Prezentacije su organizirane u vukovarskoj Gimnaziji za učenike završnih razreda, u Ekonomskoj školi Vukovar i na nedavno održanom Sajmu poslova u našem gradu. 

-Mlade Vukovarce najviše su zanimale informacije o stipendijama i studiranju u inozemstvu. Više o svemu mogu doznati na web stranici www. eurodesk.eu- pojasnila je Martina Uglik iz MGMD-a.

Inače Eurodeskov centar u Hrvatskoj djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe EU.

Pročitano 975 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar