Ispiši ovu stranicu

Ispunjavali dječje želje iz slikovnice Učini mali korak velikim

Velika akcija Zaklade "Hrvatska za djecu" Velika akcija Zaklade "Hrvatska za djecu" Foto: Marija Molnar

U organizaciji Zaklade „Hrvatska za djecu“ u središtu Vukovara posebnim je programom predstavljena slikovnica Učini mali korak velikim kako bi se senzibilizirala javnost za stvarne probleme i potrebe djece. Radi se o slikovnici namijenjenoj odraslima i naslovljenoj sloganom zaklade, a sadrži želje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djece s poteškoćama u razvoju i djece u potrebi, korisnika neprofitnih i humanitarnih udruga, ustanova i dječjih domova koji su rukom oslikali svoje želje. Do kraja godine, Zaklada će ovom akcijom nastojati ispuniti barem tisuću želja takve djece.

Po riječima Ivane Kristić Buntić, upraviteljice zaklade, Vukovar je osmi grad u Hrvatskoj u kojemu promoviraju slikovnicu. -Ona je besplatna, građani je ovdje mogu preuzeti, pogledati listu želja djece, ukoliko žele mogu neku od tih želja ispuniti i dostaviti poklon u zakladu. Kako moramo zaštititi identitet djece, svaki poklon mora doći do nas u zakladu, a onda ga mi šaljemo djetetu kojemu je namijenjen – rekla Kristić Buntić.

 

Citanje slikovnice

Programu u središtu grada pridružili su se i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji su pročitali neke od želja djece iz slikovnice i ispunili ih. Radi se o igrački velikog plišanog mede i nogometne lopte, poklonima koje su predali upraviteljici Kristić Buntić i na taj način pozvali i ostale građane da se pridruže ispunjavanju dječjih želja.

-Sitnice vesele i često puta rade velike stvari. Drago mi je da na ovaj način možemo vratiti osmjeh na dječja lica. Treba nam što više ovakvih stvari, ljubavi i dobrih međuljudskih odnosa. Zakladi čestitam na njihovom radu, trudu i ideji – poručio je župan Galić.

Galic medo

Gradonačelnik Penava odao je priznanje Zakladi "Hrvatska za djecu" na svemu što čine za naše najmlađe. -Djeca su prejaka bića u malim tijelima i uvijek imaju snage za osmjeh bez obzira na nepravdu i nedaće koje ih snađu. Na nama odraslima je da učinimo sve što je u našoj moći da te osmjehe učvrstimo i učinimo što češćim na njihovim licima. Dječji osmjeh na neki način simbolizira vjeru i nadu svih nas u bolje sutra - rekao je Penava.

Penava lopta

U programu su sudjelovali dječji zbor Vukovarski golubići i Mažoretkinje Grada Vukovara, a sve su pratila i djeca iz vukovarskih vrtića.

Zakladu "Hrvatska za djecu" osnovala je Republika Hrvatska sa svrhom promicanja dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanja obitelji u situaciji različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece.

Pročitano 1207 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar