Započinje sanacija Ulice solidarnosti

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: R. Rac

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i Stipe Šuker, prokurist vinkovačke tvrtke Cestorad potpisali su ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste na području grada Vukovara – Ulica solidarnosti.  

- Ulica je dugačka 550 metara i sastoji se od tri kraka ukupnih širina 3 do 4 metra. Projektom je predviđen nova kolnička konstrukcija, zatvoreni sustav oborinske odvodnje, nova hortikultura i nova vertikalna i horizontalna signalizacija. Nova prometna površina ceste iznosi 1.750 metara četvornih s 250 metara četvornih novih kolnih prilaza - objasnio je gradonačelnik Penava, naglašavajući kako je ovo samo jedan od niza infrastrukturnih projekata, koji se provode u gradskoj četvrti Sajmište.

Rekao je kako se uz pomoć brojnih infrastrukturnih projekata pokušava poboljšati kvaliteta življenja u ovoj gradskoj četvrti, koja je zaostajala za ostalim gradskim četvrtima.

Ulica-Solidarnosti-1
Trenutni izgled Ulice solidarnosti

- S obzirom da ulazimo u jesenski i zimski dio godine, kada su nestabilniji vremenski uvjeti, teško nam je prognozirati točan završetak radova, no s radovima započinjemo čim prijavimo gradilište. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti kako bi iste što ranije priveli kraju - novinarima je izjavio Šuker.

Ukupna cijena ugovorenih radova s PDV-om iznosi 1.057.800 kuna. 

Pročitano 1729 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase