Ispiši ovu stranicu

Krapinsko-zagorska županija donirala 100 tisuća kuna za Vodotoranj

Zagorce i Vukovarce vežu prijateljski odnosi još od vremena Domovinskog rata Zagorce i Vukovarce vežu prijateljski odnosi još od vremena Domovinskog rata Foto: Marija Molnar

Krapinsko-zagorska županija aktivno se uključila u projekt obnove vukovarskog Vodotornja – simbola hrvatskoga zajedništva i sa 100 tisuća kuna priključila se velikom broju donatora.

Župan krapinsko-zagorski Željko Kolar ovu je donaciju predao zamjeniku gradonačelnika Vukovara Marijanu Pavličeku simbolično u tradicionalnom crvenom drvenom kovčežiću iz zagorskoga kraja, podsjetivši na duboke veze i dugogodišnje prijateljstvo koje spaja Zagorce i Vukovarce.

-Zadovoljstvo nam je i ponos biti u Vukovaru, a današnjom cjelodnevnom manifestacijom Zagorje Vukovaru i ovom donacijom za Vodotoranj mi Zagorci želimo se zahvaliti Vukovarcima na svemu što su učinili za domovinu, posebice onima koji su svoj život dali za neovisnu i slobodnu Hrvatsku. Puno je naših ljudi bilo na vukovarskom ratištu, a u Domovinskom ratu sudjelovalo je 11 i pol tisuća Zagoraca. S nama je danas u Vukovaru i moj savjetnik za branitelje, pukovnik 103. zagorske brigade Žarko Miholić, inače načelnik Općine Zlatar Bistrica. S druge strane, puno je Vukovaraca tijekom progonstva boravilo u Zagorju, tu su stvorena duboka prijateljstva, čak i brakovi – istaknuo je Kolar, naglašavajući i da s našim županijskim i gradskim čelnicima dijeli i slične stavove o tome kako bi trebalo razvijati lokalnu i regionalnu samoupravu.

Zahvaljujući na donaciji od 100 tisuća kuna za vukovarski Vodotoranj, zamjenik gradonačelnika Pavliček je istaknuo kako Vukovar ima puno prijatelja diljem Hrvatske. -Imamo istinske prijatelje u Krapinsko-zagorskoj županiji još od vremena progonstva, no posebice raduje što i u mirnodopsko vrijeme njegujemo te veze – istaknuo je Pavliček.

Čelnici Krapinsko-zagorske županije i Grada Vukovara potom su obišli mjesta stradavanja u Domovinskome ratu i odali počast poginulima uz polaganje vijenaca, a pored Vodotornja napravili su i zajedničku fotografiju.

Pročitano 1274 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar