Novo grmljavinsko nevrijeme u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Nevrijeme pogodilo Vukovar i dijelove Vukovarsko-srijemske županije Nevrijeme pogodilo Vukovar i dijelove Vukovarsko-srijemske županije Foto: Marko Džavić

U petak je u večernjim satima istok Hrvatske pogodilo snažno nevrijeme. Poslije vreloga dana, kada su se temperature zraka podizale i preko 35 stupnjeva Celzija, oko 21 sat prvo je počeo puhati jak vjetar, a onda je uslijedila jaka kiša. Sve to pratile su munje i grmljavina.

Tijekom subotnjeg prijepodneva počele su pristizati i informacije o pričinjenoj šteti.

Nevrijeme koje je sinoć zahvatilo dijelove Vukovarsko-srijemske županije donijelo je probleme, kako građanima, tako i brojnim službama, među kojima su posebice aktivni bili pripadnici vatrogasnih postrojbi.

Na području Vinkovaca, Drenovaca, Županje i Privlake pripadnici tamošnjih vatrogasnih postrojbi kasno sinoć otklanjali su posljedice nevremena, uklanjajući stabla koja su uslijed jakog vjetra srušena na prometnice.

Otočki vatrogasci, nešto prije početka nevremena, bili su pak pozvani u pomoć pri izvlačenju traktora koji je završio u odvodnom kanalu.

U okolici Negoslavaca, Vinkovaca, Ivankova, Nijemaca i Bošnjaka u poslijepodnevnim satima gorjela su polja i kanali uslijed velike vrućine i nepažnje, što je iziskivalo angažman tamošnjih vatrogasnih službi. Zauzeti su bili i pripadnici DVD-a Drenovci koji su prijepodne gasili požar koji je izbio na kombajnu u okolici Đurića, dok su istim poslom, ali poslijepodne, na teren morali izaći i njihove kolege iz DVD-a Ivankovo.

Pročitano 1277 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase