NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 99

Centru Juraj Bonaći u Sinju 288 640 kuna od Svečane Sinjske Alke u Vukovaru

  • Petak, Lip 02 2017
  • Piše: 
Gradonačelnik Penava uručio je ček Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći Split podružnica Sinj Gradonačelnik Penava uručio je ček Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći Split podružnica Sinj Foto: Hit radio Sinj

Danas je na prigodnoj svečanosti Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Podružnica Sinj uručena darovnica novčane pomoći u iznosu od 288 640 kuna, prikupljenih od prodaje ulaznica za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru.

Naime, odlukom Organizacijskog odbora Svečane Sinjske alke u Vukovaru, na prijedlog Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, odlučeno je da se sredstva prikupljena od prodaje ulaznice za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru uruče Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Darovnicu ravnateljici centra Snježani Čotić uručio je gradonačelnik Ivan Penava te rekao "s ovim činom u kojem doniramo prikupljena sredstva od prodaje ulaznica, na neki način završavamo lijepu povijesnu hrvatsku priču između Vukovara, Sinja i Viteškog alkarskog društva. Ovo je jedan sretan trenutak u kojem svi mi koji smo bili dio organizacije Svečane Sinjske Alke u Vukovaru, možemo biti ponosni što smo sredstva donirali uistinu onima kojima je to potrebno. Naša započeta priča, prijateljstva između naša dva grada nastavljaju se i dalje i vjerujem nikada neće prestati" zaključio je Penava.

Ravnateljica "Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači" Snježana Čotić istaknula je kako su im srca ispunjena od trenutka kada su saznali kako će upravo oni biti ti kojima će se donirati novac od ulaznica Alke u Vukovaru, te dodala: "s ovim sredstvima puno ćemo toga uraditi. Uredit ćemo učionice didaktičkom opremom i internetskim sadržajem. Isto tako uredit ćemo vanjsko igralište i druge potrebite sadržaje koji će našim štićenicima umnogome olakšati sve aktivnosti u centru" rekla je ravnateljica Čotić, zahvalivši se Gradu Vukovaru, Viteškom alkarskom društvu i Gradu Sinju dodjelivši im prigodne umjetničke radove dar štićenika Šime Penića koji je i sam zahvalio čelnicima Vukovara, Sinja i Alkarskog društva.

U ime grada Sinja zahvalu vukovarcima i alkarskom društvu izkazao je povjerenik Vlade za Grad Sinj Igor Vidalina riječima: "alka u Vukovaru bila je povijesna, na zadovoljstvo vukovaraca, sinjana i cijele Hrvatske. Ova gesta naših prijatelja da sredstva doniraju našem Centru za odgoj i obrazovanje je još jedan dokaz velikog prijateljstva, pomoći i humanosti" rekao je Vidalina.

Nakon što smo odradili odlično alku u Vukovaru, danas možemo biti ponosni što smo sredstva od prodaje ulaznica donirali štićenicima našeg Centra Juraj Bonaći, rekao je predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić te dodao: "ovo je uistinu poseban trenutak. S kojom toplinom i radošću su nas dočekali štićenici i djelatnici Centra je nešto neopisivo. To je razlog da se i dalje svi mi uključimo u ovakve i slične projekte, a alku još više približiti svima, posebno korisnicima ovog i sličnih centara i ustanova- kazo je predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić

Ovoj svečanosti prisustvovali su uz navedene i čelnici Alkarskog društva, djelatnici gradske uprave Vukovar, brojni predstavnici medija kao i roditelji štićenika. U prigodnom dijelu programa mješoviti zbor Centra za sve nazočne otpjevao je tri pjesme (Sinju grade, Vukovar i Croatio iz duše te ljubim) kao znak velike zahvale na donaciji.

Pročitano 1563 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija