Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Dvije novo sanirane ulice na Lipovači

  • Utorak, Ožu 14 2017
  • Piše: 
Lipovača Lipovača FOTO: Vedran Vuleta

U vukovarskom prigradskom naselju Lipovača obnovljene su prometnice u Ratarskoj i Grobljanskoj ulici. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi oko 368 tisuća kuna s PDV-om. Grad Vukovar je u ukupnim troškovima sanacije sudjelovao sa 120,500.00 kuna, dok je ostatak financirala gradska tvrtka Komunalac.

Ulice su za promet otvorili gradonačelnik Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček i pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović.

- U sklopu projekta odvodnje u gradu Vukovaru na kanalizacijsku su mrežu priključene kuće u ovim ulicama, a nakon toga sanirali smo i prometnice. Koliko čujem stanovnici su zadovoljni s učinjenim radovima i načinom na koji danas prometnica izgleda pogotovo kad se uzme u obzir kako je prije izgledala – rekao je Penava.

ULICE LIPOVAČA

Ratarska ulica sanirana je u postojećoj širini od 3,50 metra i 200,00 metara dužine dok je Grobljanska ulica sanirana je u širini od 4,00 metra i 207,00 metara dužine.

- Pored same vrijednosti kanalizacije u posljednje tri godine u komunalnu infrastrukturu u naselju lipovača uloženo je oko milijun i pol kuna. U planu je do kraja godine sanirati još dvije ulice koje nemaju asfaltnu bazu, radi se o Bosanskoj i Novoj ulici. Postavili smo ovdje i novo dječje igralište, a radi sigurnosti stanovnika, pješačkom stazom smo povezali Lipovaču s Lipovačkim putem - kazao je Pavliček i dodao kako je s ovim ulaganjima izgled ovog prigradskog naselje promijenjen na bolje.  

Pročitano 1054 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase