Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Vukovar će dobiti novi studentski dom

  • Utorak, Ožu 07 2017
  • Piše: 
U Vukovaru će se graditi studentski dom U Vukovaru će se graditi studentski dom FOTO: Vedran Vuleta

Vukovarski studenti trebali bi u kolovozu iduće godine dobiti novi studentski dom. Najavio je to na konferenciji za medije Mirko Smoljić, dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

- Sad smo u fazi izrade dokumentacije za izvođača radova. Nadamo se da ćemo kamen temeljac položiti u svibnju ove godine, a studentski dom otvoriti u kolovozu iduće godine. Ukupan iznos projekta je 22 milijuna i 931 tisuća kuna, financiran je iz programa Konkurentnost i kohezija, a veleučilište u projektu sudjeluje s 20 tisuća kuna - rekao je Smoljić.

Studentski dom nalazit će se u Mirogojskoj ulici, veličine je 2300 metara kvadratnih. Prema najavama ciljana skupina za useljenje su redoviti studenti  vukovarskog veleučilišta koji imaju prebivalište izvana grada Vukovara, a riječ je o 108 studenata koji će biti smješteni u 58 soba od čega su dvije smještajne jedinice predviđene su za osobe s invaliditetom. Također 80 studenata koji će useliti u dom bit će studenti u nepovoljnom položaju.

STUDENTSKI DOM 1

U svom izlaganju Smoljić je rekao je i da je idejni projekt preuzet od visoke škole u Virovitici, a zahvalio se svima koji u projektu sudjeluju, posebno Ljiljani Blažević, predsjednici Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

- Na Veleučilištu studira više od 900 studenata na preddiplomskim stručnim studijima trgovine, fizioterapije i upravnoga prava. Imamo i jedan poseban specijalistički stručni studij  preventivne fizioterapije kao nastavak na preddiplomski studij fizioterapije. U planu je izrada novog specijalističkog studijskog programa kao nastavak na preddiplomski stručni studij trgovine i upravnoga prava, a plan je i otvoriti stručni studij u području biotehnologije – kaže Smoljić.

Dodajmo da su izgradnju studentskog doma pozdravili brojni gosti koji su čestitali dekanu Smoljiću na brzom i kvalitetnom radu na ovom projektu.

Pročitano 3538 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase