Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Obilježena druga godišnjica Aleje Lionsa u Vukovaru

  • Ponedjeljak, Ožu 06 2017
  • Piše: 
Lions Vukovar Lions Vukovar FOTO: Lions club Vukovar

Na vukovarskoj šetnici uz rijeku Vuku prigodno je obilježena druga godišnjica velikog međunarodnog projekta Aleja Lionsa u Vukovaru. Projekt vrijedan 160 tisuća kuna gdje je zasađeno 258 sadnica lipa obilježen je prigodnom sadnjom deset devastiranih sadnica.

Predvođeni Guvenerom District-126 Hrvatska Goranom Šarićem i uz nazočnost 50 lionsa iz sve 4 lions Regije u Hrvatskoj svečanost su organizirali začetnici projekta LC Gea iz Osijeka, Grad Vukovar i vukovarski lionsi. Sadnju su podržali i vukovarski gimnazijalci predvođeni ravnateljem Davorom Šijanovićem.

 - Gimnazija Vukovar ima status Eko škole i sudjelovanjem u ovoj akciji želimo poticati naše učenike kao i sve mlade osobe u gradu Vukovaru i šire da razvijaju ekološku svijest te da postanu odgovorni građani našega društva. Ovakvim akcijama se rado odazivamo i želimo pokazati mladim ljudima da se uz malo truda može učiniti svoj grad ljepšim i boljim mjestom za život. Sigurna sam da će ove mlade generacije vratiti Vukovaru onaj sjaj koji je imao i prije rata. Zahvaljujući lionsima ova će Aleja uz Vuku biti predivno mjesto za šetnju i druženje - istaknula je nakon provedene akcije profesorica Gimnazije Vukovar Kristina Kristek.

lions sadnice

Predsjednica LC Vukovar Kristina Glumac i predsjednica LC Gea iz Osijeka Romana Mihaljević zajednički su uputile zahvalu varaždinskom i osječkom NCLC Millennium i Kuna na donaciji te najavile da će klubovi zajednički i u budućnosti brinuti o nasadu lipa.

- Lijepo je vidjeti kako ova mlada stabla rastu i lijepo je znati da smo upravo mi sudjelovali u njihovoj sadnji. U današnje vrijeme kad nam je okoliš pod velikim pritiskom od raznih onečišćenja dužnost nam je truditi se učiniti svoj grad što zelenijim i zdravijim mjestom za život - rekla je učenica Gimnazije Sara Demirović.

lions sadmice 2

Pročitano 2205 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase