Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Otvoren Božićni sajam u Vukovaru

  • Petak, Pro 16 2016
  • Piše: 
Božićni sajam u Vukovaru Božićni sajam u Vukovaru Foto: Vedran Vuleta

Božićni sajam u Grand hotelu održava se već devetu godinu za redom. Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček svečano je otvorio sajam, koji se ove godine održava od 16. do 23. prosinca.

- Htjeli smo adventsko vrijeme napraviti što kvalitetnijim za sve građane Vukovara i okolice pa se tako po deveti put organizira Božićni sajam u Vukovaru. Ove godine imamo 50 izlagača iz naše i susjednih županija. Prvenstveno želimo poduprijeti naše obrtnike i poljoprivredna gospodarstva jer uistinu imamo što za ponuditi. Vjerujem da će svi posjetitelji biti zadovoljni.  - rekao je Pavliček.

Uz Pavličeka otvorenju su nazočile Marina Sekulić, pročelnica upravnog odjela za kulturu i turizam u Gradu Vukovaru i Jasna Babić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

Posjetitelji na sajmu mogu kupiti med i proizvode od meda, voćne likere, rakije, vina, slavonske suhomesnate proizvode, suvenire, rukotvorine, zlatovez, heklani nakit, slavonske rekle, domaće prirodne sapune, ljekovito bilje, slike, igračke, proizvode za kućanstvo itd.

- Iz godine u godinu javlja nam se sve više izlagača iz naše i susjednih županija, a to je pokazatelj da ovakve sajmove treba organizirati pogotovo u predblagdansko razdoblje. Trudimo se uvijek dodati nešto novo, a koliko nam to uspijeva reći će izlagači. Sajmovi su dobro mjesto za izlaganje proizvoda malih poljoprivrednih gospodarstava i drago nam je da je i vukovarski Božićni sajam prepoznat kao takvo mjesto. Trudit ćemo se da tako bude narednih godina - kazala je Babić.

Božićnom ugođaju u Vukovaru znatno pridonose i lijepo ukrašene gradske ulice.

- Sadržaje adventa u Vukovaru upotpunjujemo svakog tjedna dodatnim događanjima. Ovdje u Grand hotelu otvorili smo Božićni sajam, a odmah pored njega, u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar nalaze se žive jaslice koje će se održavati, tri puta na dan, od sutra pa sve do Badnjaka - Sekulić.
Božićni sajam 1

U središtu grada nalaze se i saonice sa sobovima na kojima se najmlađi mogu slikati i igrati. Organizatori Božićnog sajma su Turistička zajednica Grada Vukovara i Grad Vukova.

Samson Andabaka iz Otoka: - Bavim se uzgojem crne slavonske svinje već 20 godina. Na sajam dolazim sedmu godinu zaredom. Sajmovi nam pomažu prvenstveno radi promocije, a i kako bi drugi vidjeli da se trudimo i radimo.

Marijana Josipović iz Gradišta: - Izlažemo ekološki uzgojene proizvode od aronije. Proizvodi su zdravi i antioksidanata. Imamo dobre rezultate što se tiče karcinoma, šećera, borbe s alergijama i bronhitisom. Ovakvi sajmovi nam pomažu jer ljudi i ne moraju kupiti nego uzmu karticu te nam se jave kasnije, a mi se na taj način reklamiramo.

Pročitano 3289 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase