Županijski proračun za 2017. iznosi 838,8 milijuna kuna

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Vijećnici Županijske skupštine izglasali su većinom glasova županijski proračun za iduću godinu u visini od 838 milijuna i 800 tisuća kuna. Po riječima pročelnice županijskoga Upravnoga odjela za financije Sandre Adžaga, iako novi proračun izgleda nominalno veći, na razini je ovogodišnjeg, a do povećanja sredstava je došlo zbog toga jer poslovanje vinkovačke i vukovarske bolnice od sada ide preko županijskoga proračuna.

Župan Božo Galić vijećnicima je pojasnio kako je proračun mogao biti i veći da nije došlo do poreznih promjena, a koje će se, kako je istaknuo negativno odraziti i na prihode županije. Izrazio je nadu da će Vlada RH ispuniti obećanje da će pomoći županijama oko ovog problema.

Vijećnici su podržali i odluku Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Vinkovci za investicijsko ulaganje procijenjene vrijednosti 16 i pol milijuna kuna radi realizacije projekta „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnoj kirurgiji u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci”. Projekt bi se trebao financirati u stopostotnom iznosu bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Također, na sjednici Županijske skupštine je usvojen i plan rada za 2017. godinu.

Pročitano 945 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase