Župan Galić podnio izvješće o radu

Zadovoljan imenovanjem ministara poljoprivrede i regionalnog razvoja Zadovoljan imenovanjem ministara poljoprivrede i regionalnog razvoja Foto: Arhiv HRV-a

Na danas održanoj sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, župan Božo Galić podnio je izvješće o radu za razdoblje od 1.siječnja do 30.lipnja ove godine.

Galić nije u potpunosti zadovoljan situacijom u županiji ali, kako je istaknuo, svijetla točka posebno poljoprivrede i regionalnog razvoja predstavlja imenovanje ministara s kojima se očekuje jako dobra suradnja. Nakon kraće rasprave, izvješće o radu župana usvojeno je većinom glasova.

Na sjednici je raspravljano i o stanju u gospodarstvu naše županije. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zdenko Podolar, istaknuo je da iako bez velikih pomaka, svi parametri za sada pokazuju rast u pojedinim sektorima što daje jedan veliki razlog za optimizam.

Raspravljalo se i o stanju stočarstva u 2015. godini s posebnim osvrtom na stanje i perspektive uzgoja crne slavonske svinje, prijedlogu Odluke o izmjenama Odluke o plaćama službenika i namještenika u upravnim tijelima i službama Vukovarsko-srijemske županije kao i o programu rada Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu.

Budući se bliži obilježavanje Dana županije, na sjednici su predloženi i dobitnici priznanja naše županije za 2016. godinu, a koja će biti dodijeljena na ovogodišnjoj proslavi Dana županije. 

Pročitano 884 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase